ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Депутат Херсонської облради від Опоблоку судиться з газетою "Новий день"

14.06.2018, 15:05

Голова постійної комісії з питань бюджету та фінансів і депутат Херсонської обласної ради від “Опозиційного блоку” Павло Філіпчук подав позовну заяву про “захист честі, гідності, ділової репутації” проти журналіста Олега Батуріна і редакції газети “Новий день”. Про це повідомляється на сайті газети.

Депутата обурило журналістське розслідування, надруковане 14 квітня на сайті газети “Новий день” під назвою “Мільйони гривень - коту під хвіст”, та яке 18 квітня у скороченій версії було опубліковано в газеті.

У матеріалі йшлося про блокування рахунків Каховської міськради та стягнення з міської ради майже 2,6 мільйона гривень на ліквідацію боргів перед кредиторами комунального підприємства “Наш дім”.

У своєму позові Павло Філіпчук стверджує, що викладені у статті факти є недостовірними, та обурюється тим, що в ній згадується його прізвище.

Як зауважує видання, усі викладені в матеріалі факти підтверджувалися посиланнями на офіційні документи Каховської міської ради і на повні тексти судових рішень.

“У статті “Мільйони гривень - коту під хвіст” ми називаємо імена всіх без винятку осіб, з вини або бездіяльності яких громада Каховки втратила майже 2,6 мільйона гривень. У ній наведені імена Павла Філіпчука, згадуваного ним Івана Орєхова, котрий відповідно до розподілу посадових обов’язків відповідає за контроль за використанням комунального майна міськради. А також імена всіх без винятку депутатів Каховської міськради попереднього і нинішнього скликань”, - пише видання.

Павло Філіпчук вимагає визнати недостовірними відомості, опубліковані в зазначеній статті, зобов’язати редакцію газети “Новий день” спростувати її та стягнути з відповідачів судові витрати. Позивач додав попередній розрахунок цих витрат щодо отриманої ним правничої допомоги на 20 тисяч гривень.

Liked the article?
Help us be even more cool!