ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Денісова заявила про зрив Росією домовленостей щодо відвідування політв’язнів

19.06.2018, 14:26
Фото - detector.media

Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова заявила про зрив російською стороною домовленостей щодо відвідування політв’язнів. Про це вона повідомила у Facebook, інформує Громадське.

За її словами, станом на вечір 18 червня із омбудсменом РФ Тетяною Москальковою вони домовились, що остання відвідає керівника “РІА Новини Україна” Кирила Вишинського, затриманого в Україні за підозрою в державній зраді. Денісова в той самий час мала відвідати українського режисера Олега Сенцова, утримуваного Росією в колонії у Лабитнангі.

“Втім, знову нічого не відбулося. Я знову змушена констатувати, що Тетяна Москалькова не приймає рішення, а лише артикулює те, що їй доручили донести. Мене знову запросили на переговори. Я їду, але…” - зазначила вона.

Денісова наголосила, що відповідно до попередніх домовленостей, які були на вечір 18 червня, українською стороною було зроблено все можливе для мінімальних пересувань і максимального комфорту візитів Тетяни Москалькової до тих осіб, яких вона хотіла відвідати.

“В першу чергу, це Кирило Вишинський. Відбулися домовленості з усіма органами, які впливають на те, щоб переправити Вишинського в київський СІЗО. Такі згоди отримані від СБУ, під слідством якого знаходиться Вишинський, від слідчого, який веде його справу, і про супровід його в місто Київ домовилися з МВС. Я, в свою чергу, в цей час їду до Лабитнангі, зустрічаюсь із Уповноваженим з прав людини Ямало-Ненецького автономного округу. Він супроводжує нас до колонії, де синхронно - ми об 11 годині, Тетяна Москалькова о 9 годині ранку (вона за київським часом, ми за місцевим часом) входимо одночасно в колонії. Ми відвідуємо Олега Сенцова, вона - Кирила Вишинського. Більше того, ми даємо їй можливість відвідати Максима Одинцова і Олександра Баранова. А вже після її повернення в Москву ми плануємо спільне відвідування Романа Сущенка. Потім вже подальші кроки по відвідуванню мною Челябінська, де знаходиться Станіслав Клих і Олександр Кольченко. Потім відвідати Миколу Карпюка у Володимирі, пізніше здійснити візит в Ростов і Крим. Такі домовленості були на вчора”, - повідомила Денісова.

Як повідомляв ІМІ, 18 червня у Москві Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Людмилу Денісову не пустили на зустріч із журналістом Романом Сущенком, якого утримують у СІЗО “Лефортово”, попри отриманий судовий дозвіл.

Після цього у Москві у закритому режимі пройшла зустріч Уповноваженої Верховної Ради України з прав людини Людмили Денісової з російським омбудсменом Тетяною Москальковою.

15 червня Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова повідомила, що після прибуття в колонію до українського режисера Олега Сенцова їй відмовили в зустрічі з ним.

Liked the article?
Help us be even more cool!