ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Денісова висунула ультиматум РФ

02.07.2018, 14:01
Фото - comments.ua
Уповноважена з прав людини в Україні Людмила Денісова заявила, що оскільки російська сторона не допустила її до жодного українського  політв'язня, то і російського омбудсмена не допустять до затриманих росіян до виконання домовленостей. Про це вона заявила під час погоджувальної ради парламенту у понеділок, 2 липня, повідомляє "Українська правда". За її словами, оскільки були попередні домовленості між президентами РФ та України і Володимир Путін гарантував, що український представник буде допущений до всіх затриманих, вона надіслала всі необхідні документи до своєї колеги Тетяни Москалькової та поїхала до Москви. "Проте Росія порушила домовленості. До жодного нашого хлопця не пустити. Були і рішення московського суду щодо допуску до Романа Сущенка, але потім змінили рішення і не пустили, як і до Клиха та Сенцова", - розповіла депутатам Денісова.
 "Ключова моя мета була у тому, щоб переконати наших політв'язнів, що ми за них боремося, щоб вони це чули і знали. А також хотіла перевірити, як вони тримаються, в яких умовах перебувають", - додала вона.
Омбудсмен зазначила, що вона продовжуватиме свою роботу щодо допуску до українських політв'язнів і надалі. "Хочу, щоб до всіх пустили, як і обіцяв Путін. Ми наголошуємо, що допуск Москалькової до тих, до кого вони хочуть, буде тільки за умови дзеркальності дій", - сказала Денісова. Також вона звернулася до депутатів з проханням піднімати тему звільнення політв'язнів на всіх зустрічах у Раді Європи та додала, що буде вести активну роботу щодо допуску до них з представником  України у мінській підгрупі ТКГ Іриною Геращенко і можливо запропонує їй разом відвідати Олега Сенцова та інших бранців Кремля.  
Liked the article?
Help us be even more cool!