ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Денісова просить РФ розглянути звернення про помилування Сенцова якнайшвидше

10.08.2018, 10:39
Фото - Фейсбук Людмили Денісової

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова звернулася до комісії з питань помилування на території Ямало-Ненецького автономного округу (РФ) із проханням якнайшвидше розглянути прохання матері політв'язня, українського режисера Олега Сенцова, утримуваного в колонії “Білий ведмідь” у м.Лабитнангі, про помилування її сина. Про це Денісова написала у Фейсбук 9 серпня, повідомляє Інтерфакс-Україна.

“Звернення Людмили Сенцової про помилування сина передано для розгляду Комісії з питань помилування на території Ямало-Ненецького автономного округу. Я звернулася до Комісії з проханням розглянути це клопотання якомога швидше”, - написала Денісова.

Як повідомляв ІМІ, 8 серпня сестра Сенцова Наталя Каплан повідомила, що стан Олега погіршується. У листі до сестри Сенцов написав, що “кінець близький”.

7 серпня адвокат Олега Сенцова Дмитро Дінзе повідомив, що стан засудженого в Росії українського режисера погіршується, але він відмовляється від госпіталізації.

9 серпня Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова попросила омбудсмена РФ Тетяну Москалькову, щоб вона організувала переведення політв’язня Олега Сенцова в московський інститут або в лікарню, в якій є спеціалісти з ендогенного харчування.

14 травня засуджений у Росії український режисер, кримчанин Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити 64 українських політв’язнів. Сенцов має намір продовжувати голодування до своєї смерті або до звільнення 64 політв’язнів.

Росія так і не пустила українського омбудсмена Людмилу Денісову, яка перебувала в РФ, до українських політв’язнів.

Liked the article?
Help us be even more cool!