ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Деканоідзе заявила, що матеріали з серверів "Інтера" ще не вилучено

09.09.2016, 13:16

Матеріали, які знаходяться на вилучених серверах телеканалу “Інтер”, ще не вилучені. Про це 9 вересня на брифінгу повідомила голова Національної поліції Хатія Деканоідзе, повідомляє 112.ua.

“Працює експертиза по серверу, який вилучили. На жаль, вода, якою все обливали після пожежі, пошкодила сервери. Як тільки буде вилучений матеріал, який нам потрібен, то ми притягнемо людей до відповідальності…”, - сказала вона.

Як повідомляв ІМІ, 4 вересня телеканал “Інтер” заявив про напад на офіс компанії “Національні інформаційні системи”, збройний напад та постраждалих.

Директор Департаменту комунікацій в МВС України Артем Шевченко заявив, що співробітники компанії “Національні інформаційні системи” не надають правоохоронцям доступ до відео з камер спостережень.

Директор “Національних інформаційних систем” Олександр Пилипець підтвердив, що співробітники каналу не віддавали правоохоронцям записи з камер відеоспостереження, встановлених в приміщенні. За його словами, в редакції каналу є побоювання, що відео з камер може загубитися.

Напад і підпал будівлі НІС 4 вересня слідчі кваліфікують за ч. 4 ст. 296 (Хуліганство) та ч. 2 ст. 194 (Умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України.

5 вересня, вранці, у Києві під стінами головного офісу телеканалу “Інтер” на вулиці Дмитрівській зібралися десятки активістів, які не згодні з політикою телеканалу. Активісти, що зібралися зранку 5 вересня під будівлею телеканалу “Інтер”, оголосили безстрокову акцію протесту і блокування каналу. Учасники протестів підвезли шини та встановили намети біля будівлі телеканалу “Інтер”.

5 вересня Президент України Петро Порошенко доручив Генеральному прокурору Юрію Луценку взяти розслідування подій, що сталися на телеканалі “Інтер” 4 вересня, під особистий контроль.

Водночас Порошенко заявив, що “абсолютно неприпустимою є реалізація сценарію, коли через фінансування з Росії окремі ЗМІ намагаються дестабілізувати внутрішньополітичну ситуацію в Україні”, реакція на це має бути в абсолютно законний спосіб.

5 вересня телеканал “Інтер” подав до Генеральної прокуратури України, Міністерства внутрішніх справ, Служби безпеки України, Національної поліції України заяву про перешкоджання законній професійній діяльності журналістів через блокування офісу в Києві. Телеканал вимагає від правоохоронців “рішучих дій щодо розблокування телеканалу, відновлення законності і правопорядку”.

6 вересня блокування каналу продовжилося, але потім активісти, заявивши про домовленість з каналом, припинили блокування.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, відеоматеріали у справі пожежі в приміщенні телеканалу “Інтер” пошкоджені - записи з камер спостереження виявились залитими водою.

Liked the article?
Help us be even more cool!