ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Defense Express заявив, що видав матеріал про збиття "Кинджала" через понад добу від часу подій

05.05.2023, 16:48
Фото – defence-ua.com
Фото – defence-ua.com

Defense Express заявив, що лише ідентифікував уламки балістичної ракети, яка цілила по Києву, а інформацію щодо знищення, ймовірно, балістичних ракет офіційно вже повідомила Київська міська військова адміністрація.

Про це повідомляється на сайті видання у відповідь на звинувачення Повітряних сил у підігруванні ворогу.

"Інформація щодо можливості ЗСУ знищувати балістичні ракети – офіційна, інформація про знищення ракет, які цілили в Київ, – офіційна, з боку Defense Express – лише ідентифікація самих уламків, перші фото з якими стали публічними за добу до публікації матеріалу", – зазначає портал.

Редакція зазначила, що інформацію щодо можливого застосування для удару по Києву балістичних ракет та про їхнє знищення офіційно повідомила Київська міська військова адміністрація. А Патрульна поліція Києва опублікувала фото з уламками об'єктів, які атакували столицю вночі.

Defense Express звернув увагу, що опублікував свій матеріал через понад добу з часу подій.

"Defense Express, отримавши фото уламків, самостійно провів лише їх ідентифікацію та припустив на основі порівняння частин ракети Х-47 "Кинжал", наявних та отриманих фото, а також офіційного повідомлення про ймовірне застосування ворогом для обстрілу Києва балістичних ракет, те, що мова йде якраз про "Кинжал". А не про балістичну ракету від ОТРК "Искандер" чи Х-22", – зазначає видання.

Також медіа наголосило, що поява в Україні ЗРК Patriot не була для окупантів таємницею з огляду на офіційне повідомлення про успішне відбиття атаки від КМВА станом на ранок 4 травня. "Тобто рашисти могли знати, що їх ракета була збита в режимі "онлайн" й отримали підтвердження у вигляді офіційних повідомлень ще 4 травня, включно з фото", – йдеться в повідомленні.

Видання пригадало, що  Повітряні сили самі 26 квітня повідомили про можливість збиття балістичних цілей.

"З огляду на це можемо лише раз підкреслити, що інформація щодо можливості ЗСУ знищувати балістичні ракети – офіційна, інформація про знищення ракет, які цілили в Київ – офіційна. З боку Defense Express – лише ідентифікація самих уламків, перші фото з якими стали публічними за добу від публікації матеріалу", – зазначає медіа.

Як повідомляв ІМІ, 5 травня портал Defence Express повідомив про нібито збиття уночі 4 травня над Києвом гіперзвукової російської ракети Х-47 "Кинджал". Повітряні сили звинуватили медіа в підігруванні ворогу.

Liked the article?
Help us be even more cool!