ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ДБР заявило, що в мережі поширюють фейк про самогубство "дніпровського стрілка"

01.02.2022, 17:06

Державне бюро розслідувань заявило, що в інформаційному полі поширюється фейк щодо самогубства підозрюваного в розстрілі військовослужбовців Нацгвардії в Дніпрі Артемія Рябчука.

Про це повідомляється на сайті ДБР.

“Дана інформація повністю не відповідає дійсності. Підозрюваний перебуває під вартою, його життю і здоров’ю нічого не загрожує”, – йдеться в повідомленні.

ДБР закликає журналістів користуватись офіційною інформацією та не поширювати фейків.

Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки повідомив, що інформацію про нібито самогубство Рябчука було “вкинуто” в анонімних Telegram-каналах.

“В той же час у соцмережах створені групи під назвою “В підтримку Артема Рябчука”, які активно наповнюються коментарями як реальних людей, так і ботів. Останні створені недавно і публікують однаковий текст постів”, – повідомляє центр.

У центрі вважають, що інцидент використовують для того, щоб дискредитувати Нацгвардію та нагнітати ситуацію в Україні загалом.

Фото Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки

Нагадаємо, 27 січня в Дніпрі на території Південного машинобудівного заводу нацгвардієць застрелив п’ятьох військовослужбовців та робітницю воєнізованої охорони підприємства. Ще п'ятеро людей отримали поранення.

Liked the article?
Help us be even more cool!