ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ДБР заочно повідомило підозру прикордоннику, який брав участь у шоу росТБ

Прикордонник, який перейшов на бік ворога. Фото – ДБР

Державне бюро розслідувань повідомило про підозру в державній зраді прикордоннику, який перейшов на бік ворога та брав участь у російських пропагандистських шоу. Про це повідомляється на сайті ДБР.

За даними слідства, наприкінці грудня 2023 року в мережі поширилося відео сюжету пропагандистського телеканалу “Россия-1”, у якому стверджувалося, що нібито “майор-зв’язківець”, який володіє “секретною інформацією”, перейшов на бік РФ.

Тоді ДБР у взаємодії з СБУ та внутрішньою безпекою прикордонників розпочало кримінальне провадження за цим фактом.

Слідство встановило, що прикордонник під час щорічної відпустки виїхав за межі України до Німеччини начебто для відвідування дружини та дитини. З відпустки він не повернувся, натомість виїхав на територію РФ. Там майор дав інтерв’ю програмі “Вєсті” (“Россия-1”), назвавши дії української влади щодо захисту країни від збройної агресії РФ терористичними.

“Цими діями зрадник надав безпосередню допомогу представникам Російської Федерації у створенні умов для виправдання збройної агресії Російської Федерації проти України”, – зазначає ДБР.

Йому повідомлено про підозру в державній зраді та дезертирстві (ч. 2 ст. 111, ч. 4 ст. 408 та ч. 4 ст. 410 КК України.

Санкції статей передбачають покарання аж до довічного ув’язнення.

Фігуранта збираються оголосити в розшук. Також правоохоронці звернуться до суду з клопотанням про здійснення спеціального досудового розслідування.

Liked the article?
Help us be even more cool!