ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ДБР повідомило про підозру в державній зраді блогеру з ОРДО

01.07.2022, 12:10

Державне бюро розслідувань повідомило про підозру в державній зраді та пособництві державі-агресору громадянину України, пропагандисту так званої "ДНР" Андрію Лисенку. Про це інформує Суспільне з посиланням на пресслужбу бюро.

"Встановлено, що мешканець Донецька веде активну пропагандистську діяльність проти суверенітету, незалежності та цілісності України на власних каналах у соціальних мережах, де його аудиторія сукупно сягає понад 240 тисяч осіб", – йдеться в повідомленні.

За даними слідчих, чоловік запропонував свої послуги як "місцевого рупора" з антиукраїнської пропаганди представникам РФ. Зафіксовано його співпрацю з депутатом окупаційної адміністрації Донецької області, а також представником політичної партії РФ "Справедливая Россия".

"З моменту повномасштабної збройної агресії РФ пропагандист розміщує на своїх каналах антиукраїнську інформацію, просуває ідеї "Великой Росси". У своїх матеріалах він дає максимально негативну оцінку діям української влади, Збройних сил України, принижує та дезінформує проукраїнсько налаштованих громадян", – зазначили у ДБР.

Блогер підозрюється в державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану, та в пособництві державі-агресору. Йому може загрожувати до 15 років тюрми або довічне позбавлення волі з конфіскацію майна.

Досудове слідство триває. Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням здійснює Київська міська прокуратура, повідомили в ДБР.

Liked the article?
Help us be even more cool!