ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ДБР повідомило підозру керівнику міграційної служби Івано-Франківщині за перешкоджання журналістам

Співробітники Державного бюро розлідувань повідомляють про підозру посадовцю Державної міграційної служби/ Фото - пресслужба ДБР

Державне бюро розслідувань (ДБР) повідомило про підозру начальнику Управління Державної міграційної служби однієї з областей за фактом перешкоджання роботі журналістів. Про це повідомила пресслужба ДБР.

За даними слідства, у липні 2024 року журналісти одного із інформаційних агентств приїхали до готельно-розважального комплексу на Івано-Франківщині. Вони хотіли отримати коментар посадовця щодо великих статків членів його родини. Журналісти представилися та, тримаючи в руках мікрофон з написом назви агентства і відеокамеру, почали відеозйомку.

Підозрюваний не надав відповіді на питання журналістів та умисно вдарив рукою по відеокамері, яку тривам оператор. Камера після цього пошкодилася.

Підозру посадовцю повідомлено 30 серпня за ч.1 ст.171 КК України (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів).

Нині йому загрожує штраф до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850 гривень) або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.

Вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Як повідомляє Суспільне Івано-Франківськ, йдеться про голову Управління Державної міграційної служби України в Івано-Франківській області Сергія Саїва та співробітників  “СтопКору”. Інцидент між ним та кореспондентами “СтопКору” стався 18 липня 2024 року в селі Дзвиняч в ресторані “Рулька”. Як пише “СтопКор”, медійники прибули тудин, щоб розпитати чиновника щодо задекларованих ним статків та можливих бізнес-зв'язків. За даними “СтопКору”, посадовець спочатку ховався від них, а згодом “накинувся” та вибив з рук оператора камеру, яка “перестала працювати після його удару”.

“Наша група працювала згідно редакційного завдання. Хотіли поставити пану Саїву декілька запитань – насамперед стосовно його чималої нерухомості. А також щодо щотижневих зібрань у цьому ресторані його підлеглих. Застали Сергія Степановича у закладі під час робочого дня. На початку розмови ми представились, показали посвідчення та мікрофон з надписом назви нашого медіа. На що він агресивно відреагував, здійснивши напад і вдаривши камеру, що є перешкоджанням законній професійній діяльності журналіста”, – розповів  кореспондент Ігор Доценко.

Після інциденту репортери написали заяву до відділення №2 поліції у селищі Богородчани за фактом вчинення нападу на журналістів.

Liked the article?
Help us be even more cool!