ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ДБР передало до суду справу про держзраду Рабіновича

Вадим Рабінович. Фото – ОПЗЖ / Ліга
Вадим Рабінович. Фото – ОПЗЖ / Ліга

Державне бюро розслідувань скерувало до суду обвинувальний акт щодо колишнього народного депутата від забороненої політичної партії “ОПЗЖ” Вадима Рабіновича, який підозрюється в державній зраді.

Про це повідомляється на сайті ДБР.

За даними слідства, Рабінович поширював серед населення та політичного керівництва країн ЄС антиукраїнську пропаганду. 

“Вадим Рабінович у своїх численних виступах та інтерв’ю оприлюднював маніпулятивні висловлювання, що несли шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, державній, економічній та інформаційній безпеці України. Його пропагандистська діяльність допомагала керівництву Російської Федерації досягати своїх військово-політичних цілей та забезпечувала РФ ідеологічну допомогу в проведенні підривної діяльності проти України”, – зазначає ДБР.

Там нагадали, що про підозру в державній зраді Рабіновичу ДБР оголосило в липні 2023 року (ч. 1 ст. 111 КК України). Санкція статті передбачає до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Рабінович переховується за кордоном.

Повідомлення про підозру скерували запитом про міжнародну правову допомогу до Держави Ізраїль.

Раніше в цій справі Печерський районний суд Києва 1 серпня 2023 року обрав Вадиму Рабіновичу запобіжний захід у вигляді тримання під вартою за обвинуваченням у державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України). У такий спосіб суд задовольнив клопотання слідчого Державного бюро розслідувань.

Liked the article?
Help us be even more cool!