ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Данія створить міністерство для протидії кібератакам і шпигунству

Фото – online.stanford.edu

Уряд Данії створить нове міністерство державної безпеки й управління надзвичайними ситуаціями, щоб краще підготуватися до боротьби з кібератаками, шпигунством та іншими кризами.

Про це заявила прем'єр-міністерка країни Метте Фредеріксен 28 серпня, повідомляє Bloomberg.

Цей крок є частиною проєкту з реорганізації уряду, який Фредеріксен оприлюднила вчора, і пов'язаний зі зростанням загрози з боку Росії. Влада Данії посилила свою готовність і рекомендувала громадянам зробити те саме.

“Ми маємо підготуватися до нових кібератак. Є ризик, що частини критичної інфраструктури можуть бути виведені з ладу. Ми спостерігаємо суворіші погодні явища – сильні дощі, повені, посухи, – і на додаток існують ще загроза шпигунства й інциденти, що шкодять довкіллю”, – сказала Фредеріксен на пресконференції в Копенгагені.

Як пише видання, Данія особливо стурбована тим, що російський тіньовий флот нафтових танкерів мандрує її вузькими протоками, загрожуючи природному середовищу, а влада безсила зупинити ці судна, які часто є застарілими.

Раніше цього року уряд закликав громадян підготуватися до нападу чи іншої потенційної кризи, зробивши запаси води, їжі й ліків, а також зберігати вдома йод у таблетках – вказівки, які вже багато років є звичними в низці європейських країн.

Також коаліційний уряд Данії створить міністерство, яке відповідатиме за реалізацію нещодавно узгодженого кліматичного плану для сільського господарства, тоді як новий відділ з європейських справ плануватиме й куруватиме головуванням Данії в Європейському Союзі наступного року.

Новим єврокомісаром прем'єр-міністерка призначила Дана Йоргенсена, міністра глобальної кліматичної політики Данії. Міністри нових відомств будуть призначені 29 серпня.

Liked the article?
Help us be even more cool!