ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Данілов закликав ЗМІ не підігрувати російським дезінформаційним кампаніям

15.04.2021, 12:34
Фото – "День"
Фото – "День"

Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов закликав журналістів максимально точно подавати інформацію “в період активізації пропагандистської кампанії з боку РФ, не піддаючись на провокації і не підігруючи дезінформаційним кампаніям”.

Про це він написав на своїй фейсбук-сторінці.

“Шановні журналісти, шановні друзі! Наполегливо просимо виважено і максимально точно подавати інформацію в період активізації пропагандистської кампанії з боку РФ, не піддаючись на провокації і не підігруючи дезінформаційним кампаніям, мета яких – послабити нашу здатність протистояти ворогові”, – написав Данілов.

Він зауважив, що восьмий рік Україна протистоїть гібридній військовій агресії Росії. І ця війна, за його словами, триває не тільки на передовій, але і на інформаційному фронті, де однією з головних цілей РФ є українські ЗМІ, експерти, представники громадянського суспільства – всі ті, хто формує позиції і є лідерами думок.

Данілов додав, що в цьому плані Кремль діє в чіткій відповідності до канонів роботи російських спецслужб в умовах військової агресії.

“Усі антиукраїнські наративи сплановані, створюються і керуються з російської території; широко використовується “чорна” пропаганда, відверті вигадки та брехня; для донесення дезінформації використовуються всі можливі засоби комунікації, будь-які знаряддя. Увесь цей інформаційний тероризм, інформаційна “пандемія” переслідує єдину мету – вплинути на нашу здатність протистояти російській агресії, створити паралельну інформаційну реальність. Сприяє цьому і п’ята колона всередині нашої держави”, – написав секретар РНБО.

Данілов зауважив, що дедалі більше дезінформація поширюється не лише через класичні засоби масової інформації, а й соцмережі та месенджери. 

“На жаль, поширенню фейків подекуди несвідомо сприяють і самі ЗМІ, почасти не перевіряючи достовірність отриманих даних”, – зазначив він.

Секретар РНБО звернув увагу, що зі спробою ескалації російської гібридної агресії на Сході України в геометричній прогресії зросла кількість фейків і спроб маніпулювання свідомістю людей.

“Тому відповідальне ставлення до достовірності інформації набуває сьогодні першочергового значення, є важливим елементом інформаційної безпеки держави”, – зазначив Олексій Данілов.

Як повідомляв ІМІ, раніше секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов закликав максимально уникати вживання терміна “Донбас”, оскільки це нав’язаний Росією наратив.

Liked the article?
Help us be even more cool!