ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Cуд у Німеччині зобов'язав телеканал показати рекламу неонацистської партії

16.05.2019, 14:08
Фото - maxpixel.net

Вищий суд Німеччини зобов'язав громадську телекомпанію ARD транслювати передвиборний відеоролик партії Національної демократичної партії (НДП). Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на Reuters.

Минулого місяця телеканал ARD відмовився показувати рекламу партії в межах її передвиборчої кампанії до Європарламенту, в якій партія закликає до створення “безпечних зон” для німців, які стали “жертвами” масової імміграції.

У рекламі голос за кадром каже: “Після відкриття кордону у 2015 році і неконтрольованої масової міграції, яка почалася після цього, німці стали майже щоденними жертвами”. Голос за кадром супроводжується зображеннями місць злочинів та іменами жертв насильства, зокрема вбивств.

Берлінський суд відхилив апеляцію НДП проти рішення ARD, але Федеральний конституційний суд скасував це рішення, заявивши, що воно порушує право НДП на проведення кампаній.

Два роки тому Конституційний суд заявив, що НДП нагадує нацистську партію Адольфа Гітлера, але не став забороняти її, тому що вона була занадто слабка, щоб поставити під загрозу демократію.

У партії є один депутат у Європарламенті, і вона сподівається посилити позиції на виборах у травні. НДП не належить до жодного блоку в ЄП.

НДП і головна ультраправа партія “Альтернатива для Німеччини” кажуть, що злочинність у країні зростає через приплив переважно молодих мусульманських чоловіків.

Liked the article?
Help us be even more cool!