ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

CPJ назвав країни-лідери за числом ув’язнених журналістів

13.12.2018, 12:03

Туреччина, Китай і Саудівська Аравія є лідерами серед країн світу за кількістю ув’язнених журналістів. Про це йдеться в щорічній доповіді Комітету захисту журналістів (КЗЖ), повідомляє Радіо Свобода.

Уже третій рік поспіль за ґратами через свою професійну діяльність перебувають понад 250 журналістів, зокрема 33 жінки. У Туреччині щонайменше 68 журналістів перебувають у в’язницях, у Китаї таких 47, у Саудівській Аравії – 16.

Авторитарні режими дедалі частіше використовують тюремне ув’язнення для придушення інакодумства, сотні журналістів у в'язницях – це нова норма, йдеться в доповіді КЗЖ. 70% журналістів перебувають під вартою за звинуваченнями у тероризмі й антидержавній діяльності. Найбільші терміни ув’язнення отримують ті журналісти, які пишуть на політичні та правозахисні теми, зазначають автори доповіді.

У списку КЗЖ згадані тільки журналісти, які відбувають ув’язнення в державних в’язницях. До нього не включені ті, хто пропав безвісти або утримується неурядовими угрупованнями. Через це в доповіді не згаданий, зокрема, український журналіст, автор Радіо Свобода Станіслав Асєєв, якого КЗЖ називає “арештованим проросійськими сепаратистами на сході України”.

Liked the article?
Help us be even more cool!