ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Росіянина оштрафували на 30 тисяч рублів за переказ сну із Зеленським

12.12.2022, 17:20
Фото – Instagram-сторінка Івана Лосєва
Фото – Instagram-сторінка Івана Лосєва

У Читі (РФ) суд оштрафував на 30 тисяч рублів 26-річного Івана Лосєва за адміністративною статтею про "дискредитацію" армії.

Такого покарання він зазнав, зокрема, за те, що розповів в інстаграмі передплатникам про свій сон за участю президента України Володимира Зеленського.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

"Сьогодні наснилося, що мене мобілізували, привезли до якогось підготовчого табору, і в цей момент туди вривається ЗСУ на чолі із Зеленським, усіх скрутили, збираються розстрілювати, і в цей момент Зеленський проходить повз мене і каже: "О, я твої сторіси в інсті бачив, Слава Україні!" Я йому відповідаю: "Героям Слава!", і я йому кажу: “А можна з вами селфі для інсти зробити?” Зеленський каже: “Можна”.

Такий сон наснився власнику сауни в Читі Івану Лосєву після того, як 21 вересня Володимир Путін оголосив мобілізацію. Іван переказав зміст сну у себе в інстаграмі, не знаючи, що за його сторінкою стежать співробітники ФСБ.

Як з'ясувалося з матеріалів справи, 23 вересня молодший оперуповноважений ФСБ Данилов з невеликого містечка Забайкальськ, що за 400 км від Чити, підготував документ, у якому переказав низку публікацій Лосєва в інстаграмі. У них автор, зокрема, ділиться думками про мобілізацію та війну в Україні.

Серед кількох публікацій Лосєва, запротокольованих співробітником ФСБ Даниловим, виявився й переказ сну автора за участю Володимира Зеленського.

У жовтні матеріали ФСБ переслали до Чити – співробітникам забайкальського Центру з протидії екстремізму (Центр "Е"), які побачили в сторіс ознаки "дискредитації" армії Росії (ст. 20.3.3 КпАП). 1 листопада матеріали справи дійшли до столу очільника крайового УМВС.

Як повідомляв ІМІ, 9 грудня 2022 року Міщанський суд Москви засудив російського опозиційного політика Іллю Яшина до восьми з половиною років колонії загального режиму.

Liked the article?
Help us be even more cool!