ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Чотирьох журналістів прес-пулу Білого дому не пустили на висвітлення вечері Трампа та Кім Чен Ина

28.02.2019, 11:44
Фото - Saul Loeb /AFP / Getty Images

27-28 лютого у В'єтнамі проходить зустріч президента США Дональда Трампа та глави КНДР Кім Чен Ина. Чотирьох журналістів провідних американських видань не допустили на вечерю лідерів країн через вигукування запитань. Про це повідомляє “Детектор медіа” з посиланням на The Washington Post.

Так, під заборону потрапили журналісти Associated Press, Bloomberg News, Los Angeles Times та Reuters.

Зазначається, що зустріч лідерів США та КНДР традиційно висвітлювалася прес-пулом Білого дому з представників 13 медіа. Проте перед вечерею прес-секретар Трампа Сара Сандерс намагалася заборонити репортерам відвідати цей захід, залишивши тільки фотографів та операторів через “чутливий характер зустрічі” та нібито вигукування запитань під час попередніх заходів за участю президента США.

В Associated Press заявили, що засуджують дії Білого дому щодо обмеження доступу журналістів до президента, та закликали лідера США відстоювати американські стандарти преси “не тільки вдома, але й особливо за кордоном”.

Головний редактор Los Angeles Times Норман Пірлстін заявив, що цей інцидент - “ще один сумний приклад того, що Трамп не підтримує права американської громадськості бачити і бути поінформованими про діяльність президента”.

Як повідомляв ІМІ, 26 лютого у В’єтнамі перенесли прес-центр для американських журналістів з готелю Melia Hanoi Hotel, де розмістився лідер КНДР Кім Чен Ин.

Liked the article?
Help us be even more cool!