ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Чоловік, який брав участь у нападі на донецьких журналістів, сплатить лише 51 грн штрафу

17.05.2012, 05:55
Громадянин, який брав участь в нападі на донецьких журналістів 29 січня 2012 року, був оштрафований на 51 гривню згідно адміністративного протоколу за статтею 173 КУпАП (дрібне хуліганство). Про це повідомив начальник Донецького міського управління МВС України в Донецькій області Юрій Седнев, написав у своєму блозі головний редактор інтернет-видання “Новости Донбасса” Олексій Мацука.

Мацука  нагадав, що 29 січня 2012 року члени проросійських організацій напали на чотирьох журналістів під час ходи на честь дня Героїв Крут, яке проводило ВО "Свобода", внаслідок чого було розбито обладнання. 30 січня Олексій Мацука, Віталій Сизов, Ігор Ткаченко і Віталій Овчаренко написали заяви до міліції з вимогою порушити кримінальну справу за статтею 171 Кримінального кодексу України «Перешкоджання журналістській діяльності».

Прокуратура Ворошиловського району Донецька відмовила журналістам у порушенні кримінальної справи за статтею 171 ККУ («Перешкоджання журналістській діяльності»).

“Перед початком ходи до членів “Свободи” підійшли близько п’ятьох невідомих, але ми впізнали серед них членів громадської організації “Ніхто крім нас”... Один з них ударив журналіста Овчаренка, внаслідок чого пошкодив його камеру. “Я що дівчинка, щоб мене знімати?”, - запитав противник маршу у журналістів і накинувся на Віталія Сизова, що стояв поруч з ним. Невідомий вдарив ногою по фотоапарату Сизова, в результаті чого з апарату випав об'єктив”, - пригадав Мацука.

“16 травня 2012 я отримав листа Седнева без номера і дати, в якому, якщо перефразувати його сенс, кажуть, що бити журналістів, знищувати їх обладнання можна всього лише за 51 гривню. Більш суворо в Донецьку нікого карати не стануть”, - написав у своєму блозі Мацука.

 
Liked the article?
Help us be even more cool!