ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Член парламенту Британії заявив про злам своєї електронної пошти

08.02.2023, 13:54
Фото – Facebook, Stewart McDonald
Фото – Facebook, Stewart McDonald

Член парламенту Великої Британії Стюарт Макдональд заявив, що його приватну електронну пошту зламали зловмисники, ймовірно із Росії.

Про це пише Суспільне із посиланням на  ВBC.

За його словами, злам стався 13 січня. Тоді політик ішов вулицею, отримав сповіщення на свій телефон про отримання електронного листа від колеги.

"У ньому не було нічого підозрілого, і це надійшло зі справжньої електронної пошти співробітника", – зазначив Макдональд.

Депутат британського парламенту розповів, що в повідомленні було сказано, що до нього прикріплено захищений паролем документ із військовою новиною щодо України. Однак, коли він натиснув на документ, його перекинуло на сторінку входу для облікового запису електронної пошти. А після введення пароля виплила порожня сторінка.

Макдональд попросив співробітника надіслати листа повторно, але виявилося, що той жодних листів не надсилав.

Через кілька днів у політика виникли проблеми з входом до особистого акаунту: його заблокували через підозрілу активність.

"Протягом останніх кількох тижнів я мав справу зі складним і цілеспрямованим фішинговим зламом мого особистого облікового запису електронної пошти та особистого облікового запису електронної пошти, що належить одному з моїх співробітників. Ці злами є кримінальним злочином", – прокоментував політик.

Як пише BBC, хакерська група, від дій якої постраждав Макдональд, ймовірно, пов'язана з російськими спецслужбами. Ймовірно, ця ж група раніше публікувала зламані електронні листи колишнього глави MI6 сера Річарда Дірлова, а також журналіста Пола Мейсона.

Також зазначається, що Стюарт Макдональд протягом років цікавився темою України. У 2019 році він отримав орден "За заслуги" III ступеня "за вагомий особистий внесок у зміцнення міжнародного авторитету України, розвиток міждержавного співробітництва, плідну громадську діяльність".

Як повідомляв ІМІ, 6 лютого 2023 року адміністрація Ірпінського ліцею №2 виявила в електронній пошті закладу повідомлення з погрозами. 

Liked the article?
Help us be even more cool!