ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Член Нацради: ЄС обговорює питання про заборону послуг супутникового телебачення російським медіа

Фото – Укрінформ
Фото – Укрінформ

Європейський Союз розглядає можливість припинення надання послуг супутникового телебачення для російських медіа.

Про це повідомив представник Національної ради з питань телебачення та радіомовлення Дмитро Швидченко 2 серпня під час обговорення ролі держави, громадського сектору та медіа в протидії дезінформації, повідомляє Укрінформ.

“Враховуючи збільшення присутності російських пропагандистських каналів на окупованих територіях України та в інших частинах світу, а також не маючи можливості впливати на поширення російської пропаганди, ЄС обговорює зараз питання щодо тотальної заборони надання послуг супутникового телебачення, зокрема, російським медіа. Тому найближчим часом очікуємо серйозні рухи в напрямку поглиблення та посилення санкцій з боку ЄС до російських медіа”, – сказав Швидченко.

Заступник директора та головний медійний юрист ЦЕДЕМ Ігор Розкладай зазначив, що також потрібно сконцентрувати зусилля для роботи із зовнішньою аудиторією, зокрема, на Африканському континенті.

Член Нацради Олександр Бурмагін додав, що російська дезінформація працює в Південній Америці та Африці. “Якщо закривають канали – вони йдуть у соцмережі, якщо закриваються канали – вони йдуть на локальні рівні. Це гідра, яка працює по всьому світу всіма можливими засобами”, – сказав він.

Бурмагін підкреслив, що російська активність на світовій арені зумовила необхідність створення спільної платформи серед організацій, які борються з дезінформацією, або визначення єдиного координаційного органу в цій галузі.

Як повідомляв ІМІ, 23 червня Рада ЄС затвердила 11-й пакет економічних та персональних санкцій проти Росії, який передбачає, зокрема, призупинення ліцензій на мовлення п'ятьом підконтрольним РФ медіа. Це RT Balkan, Oriental Review, Tsargrad, New Eastern Outlook і Katehon.

Liked the article?
Help us be even more cool!