ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Член Нацради Костинський висловив недовіру Ользі Герасим’юк

01.08.2019, 17:11
Фото - detector.media

Член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський висловив недовіру в.о. голови Нацради Ользі Герасим'юк та вимагає включити в порядок денний наступного засідання питання про обрання голови Національної ради.

Про це йдеться в офіційній заяві Сергія Костинського щодо звернення Ольги Герасим'юк щодо нього до НАЗК за листом Офісу президента України, оприлюдненій 1 серпня на його сторінці у фейсбук.

За його словами, йому випадково стало відомо, що 30 липня в Нацраду надійшов офіційний лист від Офісу Президента України щодо нього невідомого йому змісту. А 31 липня Герасим’юк надіслала щодо нього офіційний лист в НАЗК.

При цьому, зауважує Костинський, він не був офіційно ознайомлений з листом від Офісу президента, не отримував його через програму електронного документообігу. 

Так само, за його словами, Ольга Герасим’юк не ознайомила його зі змістом листа, який вона надіслала від імені Національної ради до НАЗК.

“Якщо Офіс Президента вимагає розслідування НАЗК щодо мене – готовий до цього і абсолютно підтримую будь-яке розслідування щодо моєї особи будь-яким державним органом. Але вважаю, що коли подібні дії здійснюються “втаємничено”, за спиною колеги, щодо якого ініціюється розслідування НАЗК, це – і не етично і не фахово”, - зазначив він.

На його думку, Ольга Герасим'юк “зловживає посадою виконуючої обов'язки голови і набутими правами” і припускає, що причиною подібних дій можуть бути політичні мотиви. 

“Я висловлюю недовіру Ользі Герасим’юк в якості в.о. голови Національної ради і вимагаю включити в порядок денний наступного засідання першим питанням – питання про обрання голови Національної ради. Щодо розслідування НАЗК маю ще раз зазначити, що ініціативу про розслідування щодо мене підтримую”, - зазначив Костинський.

Він не виключає, що його звинувачують в тому, що він є членом Громадянської партії “ПОРА”. Це, за його словами, не відповідає дійсності.

У свою чергу, повідомляє “Детектор медіа”, Ольга Герасим’юк повідомила, що Офіс президента попросив звернутися за роз’ясненнями до Мін’юсту та НАЗК щодо зв’язку Сергія Костинського та його дружини Гульзари Артикової з громадянською партією “Пора”, оскільки така інформація є у відкритому реєстрі. 

“Я отримала лист з Офісу президента, у якому попросили не нас розібратися з цією історією, а звернутися в НАЗК та Мін’юст за інформацією. Я переконана в тому, що ви не могли в декларацію не вносити якісь відомості, я не думаю, що звинувачення в тому, що ви щось утаїли, є справедливо підтвердженим. До речі, у відкритому реєстрі справді це числиться. Я у вас запитала вчора, чи це правда. Я хочу, щоб вони надали нам відповідь, що це застарілі дані абощо, – сказала Герасим’юк. – Не гарячкуйте, ніяких вказівок знищувати вас немає. Якщо ви не є членом партії і ті відомості застарілі, ви просто дасте пояснення – та й усе. І ми отримаємо цю інформацію, і ви будете захищені. Це не була якась інсинуація проти вас”.

Вона також відкинула звинувачення в таємності листування, зазначивши, що лист надійшов усім членам Нацради в системі електронного документообігу. 

Також Герасим’юк заперечила зловживання правами: “Я надіслала лист не від імені Національної ради, а від свого імені як першого заступника голови. Я не зловживала нічиєю колективною історією”.

Заступниця голови Нацради Уляна Фещук сказала, що вона теж не отримувала цього листа в СЕД: “На жаль, мені цей лист не приходив, я переглянула весь СЕД. Також я дізналася, що цей лист був розписаний на юристів і кадрове управління – і вони не готували відповідь. Мені здається дивним, що сьогодні надійшов лист – а завтра на нього вже була готова відповідь. Так само цікаво, хто написав відповідь”. Ольга Герасим’юк відповіла, що відповідь готувала вона особисто і мала на це право.

Також Фещук наголосила, що подібні питання повинні обговорюватися між членами Нацради: “Якби щодо мене прийшов такий запит – я б хотіла знати, що в ньому написано і що на нього відповідають”. Вона сказала Ользі Герасим’юк, що та відповідала не від свого імені, а від імені Нацради, адже готувала відповідь на офіційному бланку регуляторного органу. Пані Фещук попросила розписувати пошту, що надходить до Нацради, на всіх членів регуляторного органу і ще раз перевірити роботу системи електронного документообігу.

Liked the article?
Help us be even more cool!