ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Чиновників почали штрафувати за відмову в наданні інформації

17.11.2011, 00:57
Українських чиновників почали штрафувати за відмову надавати громадянам інформацію.
 

Перше покарання за порушення закону «Про доступ до публічної інформації» отримав глава однієї з сільрад Комінтернівського району Одеської області. За свою скритність чиновник змушений буде заплатити штраф в розмірі від 425 до 850 гривень, пише газета «Сегодня».

Главу сільради притягнув до адміністративної відповідальності місцевий мешканець.

«Він звернувся до сільської ради із претензією, чому земельну ділянку, що належить йому за законом, була виділена ще одному жителю села. Однак начальниця сільради відмовилася поінформувати його, тому він пішов в прокуратуру», – розповів заступник прокурора Комінтернівського району Олександр Мержев.

Передбачається, що скоро «партизан» у держструктурах штрафуватимуть повсюдно. Кабмін уже готує відповідні правки до Кримінального та Адміністративного кодексів.

«Вони впровадять відповідальність за порушення норм закону «Про доступ до публічної інформації». Громадяни зможуть домогтися покарання посадових осіб у вигляді штрафу», – повідомив керівник головного управління забезпечення доступу до публічної інформації адміністрації президента Денис Іванеско.

До речі, за словами Іванеско, з початку дії закону (16 листопада виповнилося рівно півроку), на Банкову надіслали 1750 запитів. Кожне шосте послання було від представників ЗМІ.

 
 
Liked the article?
Help us be even more cool!