ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Чеське видання змінило заголовок у статті про Зеленського, а в тексті не вбачає нічого образливого

25.04.2019, 13:01
Фото – plus.rozhlas.cz

Редакція чеського видання Český rozhlas Plus змінила заголовок матеріалу про новообраного Президента України Володимира Зеленського, однак у самому тексті не вбачає нічого образливого і неприйнятного.

Про це йдеться в листі, який отримало й оприлюднило на своїй сторінці у Facebook Посольство України в Чеській Республіці, що зверталося до редакції за роз'ясненнями з приводу цього матеріалу, повідомляє Укрінформ.

“Що стосується заголовка, то я вважаю його невдалим, і тому ми змінили його. Автор коментаря сподівався на те, що всі слухачі і читачі зрозуміють іронію, і передусім, що вони уважно читатимуть весь текст, щоб зрозуміти контекст”, – йдеться в листі шеф-редактора.

Таким чином, заголовок матеріалу “Єврей на чолі українських фашистів” змінено на “Єврей очолив Україну”.

Водночас зміст коментаря Яна Фінгерланда про результати президентських виборів в Україні у програмі “Думки та аргументи” керівництво редакції вважає “фактично правильним” і нічого неприйнятного в ньому не вбачає, як не вбачає і причин для видалення тексту із сайту й аудіоархіву.

Як повідомляв ІМІ, Посольство України в Празі вимагало вибачень від чеського видання Český rozhlas через публікацію матеріалу про новообраного Президента України Володимира Зеленського під назвою “Єврей на чолі українських фашистів” авторства оглядача Яна Фінгерланда.

Liked the article?
Help us be even more cool!