ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Чернівецький журналіст, який розповів про дерибан землі, виграв суд у заступника прокурора області

21.10.2014, 11:00

20 жовтня Шевченківський районний суд м.Чернівці відмовив заступнику прокурора Чернівецької області Станіславу Банчуку в задоволені позову щодо захисту честі та гідності, спростуванні інформації та вибачень проти телеканалу ТВА та журналіста Івана Гончарюка. Про це повідомляє регіональний кореспондент ІМІ.

Мова йде про скандальний сюжет журналіста щодо земель в Сокирянському районі «Межигір’я в мініатюрі». В сюжеті мова йде про минуле керівництво району та працівників прокуратури, в тому числі про Банчука, які, за словами місцевих, «кришували» дерибан землі.

Наразі суддею зачитана лишень результативна частина. Захисники Івана Гончарюка Тетяна Рудницька та Валентина Софяк (за підтримки Інституту розвитку регіональної преси - ред.) під час захисту, дебатів та пояснень використовували практику Європейського суду з прав людини (щодо ст. 10) і наголошували на тому, що журналіст зобов’язаний повідомляти суспільно важливу інформацію.

Після того, як Станіслав Банчук ще на початку літа 2014 року почав вимагати спростування вказаної в сюжеті інформації, випускового редактора ТВА Юлію Сафтенко було відсторонено від роботи на телеканалі, а потім разом з журналістом Іваном Гончарюком звільнено. Згодом в знак солідарності з ТВА пішов і давній колега Юлії Сафтенко Анатолій Никифоряк.

http://bukinfo.com.ua/vimage1.php?fpath=./newsphoto//&pict=IMG_8358.JPG&trueresize=1&w=390&h=400

Як зауважує регіональний кореспондент ІМІ, Юлія Сафтенко та Анатолій Никифоряк багато років пропрацювали на телеканалі, підтримували його у момент конфлікту між власниками, виходили на протести проти позбавлення каналу ліцензії на мовлення тощо.

Іван Гончарюк переконує, що керівництво ТВА одразу відмовилось захищати журналіста в суді. Тому він змушений був шукати допомоги в громадських організації, медіа-юристів, Незалежної медіапроспілки. При тому, що телеканал ТВА в суді окремо від журналіста все ж захищав юрист.

Наразі журналісти планують оскаржувати в суді своє звільнення, бо вважають його незаконним.

Фото - Букінфо

Liked the article?
Help us be even more cool!