ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Чернігівська ОДА та Київська міськрада виявились найзакритішими щодо надання інформації

11.04.2012, 02:20
Найкращими обласними державними адміністраціями, які виявилися відкритими щодо надання публічної інформації на запити, є Вінницька, Львівська, Рівненська, Сумська, Херсонська та Харківська. Найгіршою – Чернігівська ОДА. Серед міських рад найкращими є Запорізька, Луцька, Хмельницька, Чернігівська, найгіршою - Київська міська рада.

Про це йдеться у всеукраїнському моніторингу відкритості органів публічної влади щодо надання публічної інформації на запити станом на 14 березня 2012 року, який провів Центр політичних студій та аналітики (ЦПСА), повідомляється на сайті Центру.

Центр провів восьмий та дев’ятий щомісячні всеукраїнські моніторинги відкритості органів влади щодо надання публічної інформації на запити. Моніторинги здійснювалися в рамках проекту «Знати, щоб діяти!» за підтримки громадської коаліції «Новий Громадянин».

Інформаційні запити було надіслано до всіх обласних держадміністрацій та до всіх міських рад міст обласного значення. Запити стосувалися готовності міст та областей України до зимового періоду, а саме закупівлі піску, солі, паливно-мастильних матеріалів та техніки для очищення доріг від снігу.

За результатами останніх хвиль запитів виявлено, такі порушення місцевими чиновниками норм Закону України «Про доступ до публічної інформації», а саме: відмови надали Донецька ОДА (9 хвиля) та Полтавська міська рада (8 та 9 хвилі).

Не надали відповідь на запит такі обласні держадміністрації: АР Крим (9 хвиля), Дніпропетровська (9 хвиля), Житомирська (8 хвиля), Закарпатська, Київська (9 хвиля), Миколаївська, Тернопільська (8 хвиля), Чернігівська, Чернівецька (9 хвиля), а також міські ради: Київська, Миколаївська та Черкаська (9 хвиля). Не вчасно надали відповідь на запит міські ради Дніпропетровська та Ужгорода.

Не в повному обсязі надали відповідь на запит такі обласні держадміністрації: Донецька (8 хвиля), Запорізька, Київська (8 хвиля), Кіровоградська(9 хвиля), Одеська, Черкаська, Чернівецька (8 хвиля), а також міські ради: Вінницька, Івано-Франківська, Одеська, Рівненська, Сімферопольська, Сумська (8 хвиля), Тернопільська (8 хвиля), Херсонська, Черкаська (8 хвиля). Без оцінювання за технічних умов залишились такі обласні держадміністрації: Луганська, Тернопільська (9 хвиля), Харківська, а також міські ради: Луганська, Тернопільська (9 хвиля), Харківська.

За результатами восьмої та дев’ятої хвиль запитів найкращими обласними державними адміністраціями є:

1 місце розділили – Вінницька, Львівська, Рівненська, Сумська, Херсонська, Харківська (4 бали);

2 місце – Івано-Франківська, Полтавська, Тернопільська (3,75 бали);

3 місце – Запорізька, Кіровоградська, Одеська, Хмельницька (3,5 бали).

Найгірші обласні державні адміністрації:

1 місце – Чернігівська (0,75 бали);

2 місце – Крим (1,5) ;

3 місце – Миколаївська, Закарпатська, Волинська (2 бали).

Найкращі міські ради:

1 місце розділили – Запорізька, Луцька, Хмельницька, Чернігівська (4 бали);

2 місце – Сімферопольська, Донецька (3,75 бали);

3 місце – Вінницька, Івано-Франківська, Кіровоградська, Рівненська, Ужгородська, Чернівецька (3,5 бали).

Найгірші міські ради:

1 місце - Київська (1 бали);

2 місце – Миколаївська, Тернопільська, Харківська, Черкаська (1,5 бали);

3 місце – Луганська (2 бали).


 
Liked the article?
Help us be even more cool!