ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Черкаський телеканал "Антена" заявив про несподіване відключення і просить допомоги

11.04.2016, 13:40

Колектив черкаської телекомпанії “Антена” звернувся до вищого керівництва держави у зв’язку з несподіваним припиненням 8 квітня трансляції телеканалу. Про це йдеться у зверненні колективу каналу до Президента України, голови Верховної Ради, Державного комітету телебачення і радіомовлення України та Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення.

Автори звернення заявляють, що мовлення телеканалу було припинено без жодного офіційного попередження. Колектив вважає такий крок протиправним припиненням діяльності засобу масової інформації.

“8 квітня 2016 року черкаський телеканал “Антена-плюс”, несподівано для нас, журналістів телеканалу, а також для десятків тисяч глядачів м. Черкаси припинив своє мовлення. Наші програми, підготовлені до ефіру цього дня, не вийшли у світ. Також виявилися марними наші труди по підготовці підсумкових тижневих новин. Вважаємо, що така практика є не інакше як протиправним припиненням діяльності засобу масової інформації, порушує наші громадянські та журналістські права, конституційні права наших глядачів, мешканців 300-тисячного міста Черкаси. Жодного попередження про відімкнення трансляції телеканалу ми офіційно не отримували. До нас також не звертався жоден представник органів державної влади”, - йдеться у зверненні.

Заявники апелюють “до совісті посадовців Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення, і просимо поважні державні інституції стати гарантом наших конституційних прав та свобод та прав і свобод громади м. Черкаси”.

“Ми нарешті здійснили мрію почати працювати в ЗМІ, яке має прозору та відкриту структуру, керується в своїй роботі принципами демократії та свободи слова, а ми, в свою чергу, можемо брати участь у роботі засновника - об’єднання громадян - з метою максимальної реалізації наших, і не тільки, прав та свобод”, - йдеться у листі.

Тому колектив каналу просить від Нацради забезпечити чесний, відкритий та прозорий розгляд заяви ТОВ “Телекомпанія “Антена” на засіданні, що відбудеться 14 квітня, з метою негайного поновлення роботи телеканалу.

Як повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці засновник телеканалу Валерій Воротник, припинення сигналу мовлення сталось через те, що Нацрада не продовжила ліцензію телеканалу, повідомляє Прочерк.

Liked the article?
Help us be even more cool!