ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Черкаська прокуратура оскаржить виправдальний вирок у справі побиття журналіста

13.12.2016, 12:33

Прокуратура Черкаської області оскаржить вирок Соснівського районного суду м. Черкаси, яким було виправдано одного з колишніх керівників батальйону патрульної служби обласної міліції за службову недбалість під час проведення акцій протесту у Черкасах 20 лютого 2014 року, внаслідок чого міліціонери побили журналіста Ігоря Єфімова. Про це повідомляється на сайті обласної прокуратури.

У прокуратурі зазначили, що екс-правоохоронець обвинувачувався у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України.

“Колишній працівник міліції обвинувачується у тому, що внаслідок неналежного виконання своїх службових обов’язків, через несумлінне ставлення до них, не припинив дії підлеглих працівників, які виразилися в застосуванні фізичного насильства та спецзасобів до активістів і журналіста поблизу Золотоніської дамби 20 лютого 2014  року. У зв’язку з тим, що прокуратура не згодна з вказаним рішенням, виправдувальний вирок у справі про злочин, вчинений під час подій Революції Гідності, прокурором буде оскаржено в апеляційному порядку”, - зазначили в прокуратурі.

Як повідомляв ІМІ, 12 грудня Соснівський районний суд Черкас виправдав правоохоронця Петра Паливоду, обвинуваченого у побитті журналіста газети “Вечірні Черкаси” Ігоря Єфімова на акції протесту у Черкасах 20 лютого 2014 року.

20 лютого 2014 року в Черкасах, під час штурму “Беркутом” черкащан на блок-пості біля дамби, беркутівці побили фотографа газети “Вечірні Черкаси” Ігоря Єфімова та розбили йому голову. Журналіст був у жилеті “Преса”, із бейджем і фотокамерою. Того дня на дамбі він виконував редакційне завдання, а силовики перешкоджали йому у цьому.

5 лютого 2015 року прокуратура Черкаської області направила до суду обвинувальний акт стосовно одного із керівників батальйону патрульної служби за службову недбалість під час проведення акцій протесту у Черкасах 20 лютого 2014 року, внаслідок чого міліціонери побили журналіста Ігоря Єфімова.

Liked the article?
Help us be even more cool!