ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Через зменшення фінансування на звільнення чекають співробітники НТКУ, НКРУ та ОДТРК

25.01.2013, 01:07

Колегія Державного комітету телебачення і радіомовлення України затвердила план оптимізації та забезпечення ефективної роботи державних телерадіокомпаній на 2013 рік через зменшення у більше ніж учетверо фінансування потреб на трансляцію. Відповідне рішення було ухвалено на засіданні 24 січня, повідомляється на сайті Держкомтелерадіо.

Відповідно до плану, пропонується до 1 травня внести пропозиції щодо скорочення структури та штату НТКУ та НРКУ не менш як на 15%, а також на 18% - ОДТРК, що мають чисельність понад 300 осіб. ОДТРК, які мають чисельність від 200 до 300 осіб, пропонується скоротити на 10%.

Як зазначив заступник голови комітету Дмитро Кравченко, цьогоріч значно зменшено суму фінансування державного телерадіомовлення із загального фонду держбюджету. Особливо це стосується видатків на трансляцію телерадіопрограм. «Сума на трансляцію у три рази менша, ніж минулоріч, та більше як учетверо менша за мінімальну потребу, яку просив Держкомтелерадіо за розрахунками державних мовників», - сказав він.
 

У коментарі ІМІ голова Національної спілки журналістів Олег Наливайко повідомив, що після колегії спілка звернулась до прем’єр-міністра Миколи Азарова з проханням обговорити питання скорочення фінансування державних телерадіокомпаній у 2013 році.

За його словами, зустріч з Азаровим відбудеться 1 лютого.

“На мій погляд, держава веде себе, як собака на сіні - абсолютно байдуже ставиться до свого ресурсу. Мені здається, що держава має відповісти, чи вона хоче, чи вона може мати цей ресурс і для обговорення цього питання має бути майданчик РНБО. Тому що на сьогодні не секрет, що медіа-власники національних каналів дотують їх, цифрі різні, але мова йде про десятки, сотні мільйонів доларів, і вони розуміють, для чого вони це дотують. Якщо говорити про показники НТКУ і НКРУ, то ту частку ринку, яку вони зараз завойовують в рейтингу, то досить є позитивна динаміка. Тут можна вітати кроки менеджменту, які в цьому напрямку працюють.

Як на мене, якщо держава хоч на один пункт запитання чи хоче, чи може, відповідає “ні”, то тоді має бути оголошений перехідний період і ці ресурси мають піти під роздержавлення чи приватизацію. Я абсолютно впевнений, що буде стояти черга з інвесторів, які захотіли б цим ресурсом займатись, але, на мій погляд, це буде серйозна помилка держави в інформаційній сфері, якщо вона таким шляхом піде”, - сказав Наливайко.

Крім того, одним з позитивних моментів на колегії голова НСЖУ вважає те, що як менеджмент компаній, так і члени колегії, не дивлячись на свої політичні переконання, були одностайні у тому, що питання фінансування державних телерадіокомпаній настільки гостре, що його потрібно негайно вирішувати.

 
Liked the article?
Help us be even more cool!