ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Через закриття EX.UA постраждав сайт Президента

01.02.2012, 04:48
Офіційний сайт Президента України, Віктора Януковича, став жертвою організованого руху противників закриття EX.UA.
Сайт president.gov.ua відкривається з помітними труднощами – в соціальних мережах Facebook, Вконтакте і Twitter поширюються заклики заходити на ресурс та пінгувати його для того, щоб він не витримав навантаження, повідомляє Watcher.

Сторінка під назвою «Свободу Ex.ua» у соціальній мережі Вконтакте зібрала за кілька годин майже сім тисяч шанувальників. Учасники публікують гнівні звернення щодо закриття EX.UA та звинувачують владу України і вищих посадових осіб у запровадженні інтернет-цензури.

Сайт Міністерства внутрішніх справ України, який сьогодні не витримав тиску відвідувачів, також працює нестабільно.

Нагадаємо, що на цю тему проходять не лише онлайн-акції, а й офлайн-протести. В середу, 1 лютого, на 11:00 запланований мітинг під будівлею управління МВС у Києві на вул. Богомольця 10, організатором якого виступила Інтернет-партія України. «Сьогодні мільйонам інтернет-користувачів плюнули в обличчя. А коли тобі плюють в обличчя – потрібно бити в морду, а не витирати слюні», – заявив керівник партії, Дмитро Голубов.

Як відомо, вчора припинив свою роботу один з найпопулярніших сайтів України, файлообмінник EX.UA. У грудні він обслуговував близько 1/5 всього внутрішньоукраїнського трафіку. За словами МВС, сайт було закрито через порушення авторських прав міжнародних компаній та кримінальну справу, пов’язану з цим. Правоохоронці вилучили сотню серверів та жорсткі диски на 600 терабайтів.

Цікаво, що адміністрація EX.UA не підтвердила інформацію МВС про вилучення серверів і взагалі заявила, що портал не мав офісу в Україні.

 
Liked the article?
Help us be even more cool!