ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Через заборону журналістам знімати падіння гелікоптеру порушено справу за 171 статтею

10.01.2013, 11:53

Через заборону журналістам знімати місце падіння військового гелікоптера поблизу м. Олександрія Кіровоградської області розпочато кримінальне провадження за статтею ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналіста) Кримінального кодексу України, повідомляється на сайті президента з посиланням на МВС.

Згідно з повідомлення, заяву про перешкоджання роботі журналістів на місці падіння гелікоптера внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналіста) Кримінального кодексу України.

Під час досудового розслідування встановлено, що 25 грудня 2012 року на місці падіння військового гелікоптера люди в камуфляжній формі вимагали від знімальної групи ТРК «Контакт ЛТД» припинити зйомку та віддати відзнятий матеріал. Отримавши відмову, вони силою відібрали в оператора камеру, пошкодивши її та одяг оператора, намагались вилучити відеозапис. Конфлікт було припинено після втручання працівників міліції, які перебували на місці пригоди.

27 грудня 2012 року відповідну заяву від редактора ТРК «Контакт ЛТД» про перешкоджання журналістській професійній діяльності було зареєстровано у Єдиному реєстрі досудових розслідувань Олександрійського РВ за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 171 КК України.

Нагадаємо, 25 грудня на аеродромі Олександрія у Кіровоградській області розбився військовий вертоліт. Під час аварії загинули 3 члени екіпажу вертольоту та 2 спеціалісти з наземного обслуговування.

Liked the article?
Help us be even more cool!