ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Через скарги 1+1 YouTube заблокує українськомовний канал Geek Journal

22.01.2021, 12:47
Фото – скриншот з відео каналу Тайлер Андерсон / Geek Journal
Фото – скриншот з відео каналу Тайлер Андерсон / Geek Journal

Співзасновник та ведучий YouTube-каналу Geek Journal Олексій Коваленко (псевдонім Тайлер Андерсон) повідомив, що його канал 28 січня буде заблокований через скарги ТОВ “1+1 Інтернет” на незаконне використання контенту телеканалу “1+1”.

Про це повідомили 21 січня на фейсбук-сторінці Geek Journal, інформує Big Kyiv.

Згідно з повідомленням, отримано вже три страйки (попередження) через скарги ТОВ “1+1 Інтернет” на незаконне використання контенту 1+1, а саме ТСН (“Телевізійної служби новин”), серіалів “Школа” та “Чорний ворон”. 

На особистій сторінці Тайлер опублікував відеозвернення, в якому називає це наступом на свободу слова і пов’язує цю атаку з критикою серіалів виробництва 1+1 у своїх нещодавніх відеороликах, а також з роликом “Історія падіння 1+1. Як втратити все за 30 років?”, який був опублікований 20 січня і нині видалений за скаргою.

Блогер заявив, що не порушував політики YouTube, адже діяв згідно з правилом “сумлінного використання” (“fair use”) в межах обговорення відеопродукту, і що відомі кіно- та медіакорпорації не реагують на подібне повне чи часткове використання їхнього контенту в різних оглядах, зокрема критичних.

Тож ведучий “в розпачі, адже не знає, як врятувати свій канал. Бо 1+1 має більший вплив на адміністраторів YouTube, а власники холдингу мають великий політичний вплив у країні. Тому він закликає глядачів хоча б зберігати улюблені випуски Geek Journal. Водночас блогер обіцяє все ж продовжити свою багаторічну працю на незабаром створеному новому каналі”.

Geek Journal – створений п'ять років тому канал, який публікує огляди новинок кіно та серіалів. 

Як повідомляє видання, директором ТОВ “1+1 Інтернет” є Іван Примаков. Згідно з публічними реєстрами, донедавна керівником цієї фірми залишався Михайло Ганницький (шеф-редактор інформаційного агентства УНІАН). Засновником є кіпрська офшорна компанія “Грінтвуд Інвестментс Лімітед”. Компанія також входить до медіахолдингу 1+1 media олігарха Ігоря Коломойського.

Liked the article?
Help us be even more cool!