ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Через скандал на комунальному телеканалі Мелітополя порушено кримінальну справу (доп.)

21.07.2016, 08:32

20 липня в поліцію надійшло кілька заяв пов’язаних із подіями на КП «ТРК «Мелітополь», повідомляють «Местные вести».

Скандал розгорівся вранці 20 липня, коли кабінет директора підприємства зайняли депутати «Опоблоку», які вимагали звільнення нинішньої керівниці Ганни Абрамович і призначення на її посаду Олега Шостака.

Видання ZaBor уточнює, що вимагати звільнення Абрамович на 9-й поверх готелю "Мелітополь", де знаходиться телерадіокомпанія, прийшли Олег Бандурин, Олена Трошина, Ольга Русило та інші депутати міськради від Опоблоку. Олег Шостак є директором іншого телеканалу, що належить родині Балицьких, "МТВ-плюс".

Шостак всівся у крісло директора і відмовився його полишати. На місце прибули депутати міськради від "Солідарності" та "Самопомочі", представники патріотичних сил Мелітополя. 

Депутати від Опоблоку доводили легітимність Олега Шостака, як нового директора ТВМ, наводячи рішення сесії міськради від 10 листопада 2015 року. На тій сесії залишилася лише частина мелітопольських депутатів, котрих вважають підконтрольними родині нардепа від Опоблоку Євгена Балицького. Сесію тоді охрестили "підвальною". На ній "звільнили" Ганну Абрамович та передали крісло керівника Олегу Шостаку. 

Юристи виконкому та заступника мера, котрі з'явилися в епіцентрі конфлікту, заявили, що саме Абрамович є директором на законних підставах, виходячи з рішення сесії та розпорядження мера про її призначення. 

Депутати від Опоблоку доводили свою правоту, посилаючись на рішення Дніпровського апеляційного суду. У ньому йдеться про звільнення з посади секретаря міськради Максима Бельчева, але не йдеться про визнання секретарем Галини Данильченко, проголошеної "підвальною" сесією. Також там нічого немає про визнання сесії Опоблоку від 10 листопада 2015 року легітимною та про те, що директор комунального телеканалу усувається з посади. Більше того, суд вказав, що за рішеннями даної сесії йдуть кримінальні розслідування, оскільки є заяви до правоохоронних органів щодо підробки печатки міської ради, повідомляє сайт "Наш город"

За інформацією помічника начальника Мелітопольського відділу поліції Гліба Коваля, у зв'язку з цими подіями надійшло 4 заяви, серед них – заява про перешкоджання професійній діяльності та прохання забезпечити охорону громадського порядку і, крім того, заяви про захоплення підприємства. Правоохоронці порушили кримінальне провадження за ст. 341 КК України (Захоплення державних або громадських будівель чи споруд).  Інші заяви долучені до цього провадження.

У поліцію із заявою, зокрема, звернуся мер Мелітополя Сергій Минько. За його словами, Олег Шостак при підтримці окремих депутатів Опоблоку обманом проник у приміщення КП ТРК "Мелітополь", повідомляє "РИА-Мелитополь".  

На 22 липня була скликана сесія міськради, котра мала розібратися із захопленням, проте вона не була проведена. 

ІМІ

 

Liked the article?
Help us be even more cool!