ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Через самоізоляцію рекордно зросла кількість передплатників Netflix

22.04.2020, 12:40
Фото – wall-street.ro
Фото – wall-street.ro

Найбільший у світі сервіс потокового відео за підпискою Netflix збільшив кількість платних користувачів у світі в першому кварталі на рекордні 15,77 мільйона, що зумовлено величезною кількістю людей, вимушених залишатися вдома.

Про це повідомляє "Економічна правда” з посиланням на Інтерфакс-Україна.

Компанія перевершила попередній максимальний приріст – на 9,6 млн передплатників, зафіксований у січні-березні 2019 року.

Водночас аналітики в середньому прогнозували підвищення показника в минулому кварталі всього на 8,22 млн, свідчать дані FactSet. Сама Netflix очікувала зростання на 7 млн, коли робила прогнози три місяці тому.

Як повідомляє компанія, її чистий прибуток у січні-березні збільшився більш ніж удвічі – до 709 млн дол., або 1,57 дол. у розрахунку на акцію, порівнюючи з 344 млн дол., або 0,76 дол. на акцію, за аналогічний період минулого року. Виторг підвищився до 5,77 млрд дол. проти 4,52 млрд дол. роком раніше.

Середній прогноз експертів передбачав прибуток на рівні 1,64 дол. на акцію за виторг у 5,75 млрд дол.

Netflix опублікувала квартальну звітність після закінчення основних торгів 21 квітня. На електронних торгах одразу після її виходу акції підскочили в ціні більш ніж на 9%.

Під час пандемії коронавірусу COVID-19 папери компанії продемонстрували більше, ніж просто стійкість. За підсумками торгів 20 квітня котирування досягли історичного максимуму в 437,49 дол.

"Протягом перших двох місяців кварталу зростання кількості наших передплатників було таким самим, як і в попередні два роки, зокрема в США і Канаді, – повідомила Netflix. – Потім, починаючи з березня, коли в багатьох країнах були запроваджені режими самоізоляції, набагато більше домогосподарств приєдналися до Netflix, щоб насолодитися розвагами".

Водночас керівництво компанії розуміє, що швидке зростання кількості користувачів навряд чи продовжиться.

"Сподіваємося, що прогрес у боротьбі з коронавірусом дозволить урядам незабаром скасувати домашню ізоляцію, – наголошується в повідомленні Netflix. – Коли це станеться, ми очікуємо, що кількість переглядів і темпи зростання ослабнуть. Наш внутрішній прогноз на другий квартал – 7,5 млн нових платних передплатників у світі".

У першому кварталі кількість клієнтів сервісу в США і Канаді збільшилася на 2,3 млн (роком раніше – на 1,9 млн). Водночас у Європі і на Близькому Сході показник підвищився майже на 7 млн, у Латинській Америці – на 2,9 млн і в Азії – на 3,6 млн.

Капіталізація Netflix за останні 12 місяців зросла на 13,6% (з початку поточного року – на третину), водночас фондовий індекс S&P 500 упав на 6,7% за цей період.

Liked the article?
Help us be even more cool!