ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Через протести Куба обмежила доступ до соцмереж і месенджерів

14.07.2021, 11:26
Фото – mobilemarketing.com.ua
Фото – mobilemarketing.com.ua

Куба, де тривають антиурядові протести, обмежила доступ до соціальних мереж і платформ обміну повідомленнями. Як передає “Українська правда”, про це повідомляє Reuters  із посиланням на компанію NetBlocks, що займається глобальним інтернет-моніторингом

NetBlocks повідомила, що Facebook, WhatsApp, Instagram і Telegram на Кубі були частково відімкнені.

Facebook Inc, якій належать Instagram і WhatsApp, заявила Reuters, що стурбована обмеженням своїх послуг на Кубі.

Крім того, за словами свідків Reuters, у столиці країни Гавані були регулярні й нетипові відімкнення мобільного інтернету.

Відповідаючи на питання, чи навмисно уряд обмежує інтернет-з'єднання, міністр закордонних справ Бруно Родрігес сказав на брифінгу, що ситуація "складна". Він сказав, що перебої в поданні електроенергії можуть вплинути на телекомунікаційні послуги й "Куба ніколи не відмовиться від права захищатися".

Мобільний інтернет, що з’явився трохи більш ніж два роки тому, став ключовим фактором протестів, надаючи кубинцям більше можливостей для вираження.

11 липня тисячі кубинців вийшли на вулиці від Гавани до Сантьяго 11 липня, незадоволені діями влади під час пандемії коронавірусу. Протести відбувалися на тлі нового максимуму випадків коронавірусу і смертей від хвороби, зафіксованого в країні. Соціальний гнів зумовлений нестачею продуктів і ліків з початку епідемії, коли Куба перебувала під санкціями США.

Президент і очільник Комуністичної партії Мігель Діас-Канель виступив перед народом, сказавши, що США є відповідальними за заворушення. Також він закликав прихильників протистояти "провокаціям".

 

Liked the article?
Help us be even more cool!