ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Через підозру в пропаганді Twitter заблокував понад 32 тис. акаунтів із РФ, Туреччини та Китаю

12.06.2020, 10:45
Фото – Jeff Chiu / AP
Фото – Jeff Chiu / AP

Соціальна мережа Twitter заблокувала понад 32 тисячі облікових записів, що походять із Росії, Китаю та Туреччини, через підозру в пропаганді. Про це йдеться в повідомленні в блозі компанії, повідомляє Громадське.

“Сьогодні ми вносимо 32 242 акаунти до архіву інформаційних операцій, пов'язаних із державами. Вони охоплюють три окремі групи операцій, які ми приписуємо Китайській Народній Республіці, Росії і Туреччині. Кожен обліковий запис і фрагмент вмісту, пов’язаний з цими операціями, назавжди видалено із сервісу”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що акаунти були заблоковані через різні порушення політики Twitter щодо маніпуляцій.

Соцмережа також ідентифікувала 23 750 активних облікових записів, які створювали контент, сприятливий для КНР. Ще 150 тисяч акаунтів використовувалися для ретвіту цього контенту. Акаунти “поширювали геополітичні розповіді, сприятливі для Комуністичної партії Китаю”.

1 152 облікових записи з Росії поширювали політичну пропаганду всередині країни. Стверджується, що мережа акаунтів робила репости заради політичних цілей, зокрема просування політсили “Єдина Росія”.

Також компанія виявила 7 340 акаунтів, які використовували скоординовану несанкціоновану діяльність, що насамперед була орієнтована на внутрішню аудиторію в Туреччині. Як зазначається, низка фейкових та скомпрометованих облікових записів використовувалася для посилення політичного контенту, сприятливого для владної політичної Партії справедливості й розвитку та підтримки президента Реджепа Тайїпа Ердогана.

Liked the article?
Help us be even more cool!