ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Через обстріли РФ Сумщина залишилася без теле- і радіосигналу

14.03.2024, 11:02
Альона Яцина

Російські війська завдали ракетно-авіаційних ударів по радіотехнічних об'єктах Сумської області. Про це повідомила Сумська обласна військова адміністрація. 

Унаслідок обстрілу тимчасово виведено з ладу передавачі телерадіомовлення в Сумах, Шостці, Білопіллі та Тростянці, уточнила ОВА.

“Внаслідок пошкодження частини території області (тимчасово) не можна приймати український телевізійний і радіосигнал. Можливі перебої з мобільним зв'язком”, – зазначили в ОВА.

Голова Сумської обласної військової адміністрації Володимир Артюх закликав не піддаватися паніці та переходити на альтернативні засоби комунікації.

“Ворог веде інформаційну боротьбу, знищуючи українське мовлення. Ми не дозволимо в ній перемогти. Наразі аналізуються наслідки і вже формуються плани по відновленню. Не піддавайтесь паніці та інформаційним провокаціям. Переходьте на альтернативні засоби комунікації, довіряйте тільки перевіреним джерелам інформації”, – зазначив він.

Представниця Національної ради з питань телебачення і радіомовлення в Сумській області Лариса Якубенко в коментарі регіональній представниці ІМІ повідомила, що РФ обстрілює такі об'єкти цілеспрямовано.

“Ворог цілеспрямовано обстрілює критичну інфраструктуру Сумщини та цивільні об'єкти, в тому числі й інформаційну інфраструктуру. Зокрема, вже в цьому році, на початку березня, обстрілами були пошкоджені фідери на вежі у місті Дружба. Позавчора, 12 березня, – на вежі у селищі Краснопіллі. Обидві вежі були збудовані у минулому році в рамках реалізації Дорожньої карти розбудови інформаційного простору Сумщини”, – зазначила вона та додала, що ремонтні роботи виконали фахівці “Технічного центру Суми” Харківської філії КРРТ і мовлення вже відновлено.

Як повідомляв ІМІ, російські війська в ніч на 14 березня масовано атакували дронами об'єкти телевізійної інфраструктури Харківської області.

За два роки повномасштабного вторгнення ІМІ зафіксував 16 випадків обстрілів росіянами телевеж, які є цивільними об’єктами. Це спричинило повне або тимчасове зникнення телевізійного та радіомовлення в дев’яти регіонах України. 

Liked the article?
Help us be even more cool!