ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Через наближення виборів права журналістів все більше порушують

08.10.2012, 05:06
Чим ближче до виборів — тим більше зростає кількість порушень прав журналістів. На це вказують дані моніторингу, який проводить Інститут масової інформації.
 
За два місяці передвиборчої кампанії було зафіксовано 51 такий інцидент, безпосередньо пов’язаний з виборами та/або здійснювався політичними партіями чи кандидатами в депутати. При цьому, якщо у серпні таких випадків було 16, то у вересня вже 35.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
За другу половину вересня більша половина випадків порушень прав журналістів були пов’язані з виборами. Найбільше зафіксовано інцидентів з побиттям, нападами та залякуваннями журналістів (6 фактів) , а також перешкоджання виконанню професійних обов’язків та цензури (6 фактів). Також за цей період був один судовий позов від політичної партії до інтернет-видання.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Крім того, зафіксовано випадки цензури у ЗМІ, пов’язані з передвиборчою кампанією. Так, районні газети Черкащини відмовлялися друкувати «не провладних» кандидатів. Зокрема, чорнобаївська та чигиринська районні газети – «Світлий Шлях» і «Чигиринські вісті» — ігнорували укладання угод на розміщення передвиборної агітації з кандидатом у народні депутати Петром Душейком. Пізніше газети повідомили, що отримали від керівництва районів «темники», із чітким переліком кандидатів, агітацію яких можна і треба публікувати — офіційні і неофіційні висуванці Партії регіонів, а також кандидати від партії Наталії Королевської.
Liked the article?
Help us be even more cool!