ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Через локдаун у Києві фестиваль Docudays UA пройде онлайн

19.03.2021, 13:00
Фото – Docudays UA
Фото – Docudays UA

У зв’язку із запровадженням локдауну в Києві 18-й фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA відбудеться онлайн з 26 березня до 4 квітня. 

Про це повідомляється на сайті фестивалю. 

Минулого року через епідемію COVID-19 фестиваль також відбувся в онлайні. 

Цьогоріч основним майданчиком  Docudays UA стане онлайн-кінотеатр Docuspace, де можна буде долучитися до фестивальних дискусій та майстер-класів, а також переглянути понад 80 стрічок з конкурсної та позаконкурсної програми фестивалю.

Переглянути конкурсну та позаконкурсну кінопрограму на Docuspace буде можливо, скориставшись квитками, абонементами та фестивальними акредитаціями. А долучитися до трансляцій дискусій можна буде безкоштовно. Програма “Трубадури кіно: Шотландія та Україна” перебуватиме у вільному доступі в онлайн-кінотеатрі.

Водночас організатори фестивалю сподіваються зустрітися в кінозалах кінотеатру “Жовтень” після покращення епідеміологічної ситуації на офлайн-показах 18-го Docudays UA. Окрім цього, з 10 до 18 квітня в Dymchuk Gallery відбудеться повна версія мультимедійної виставки “Добре проторені зв’язки” з програми “Docu / Синтез”.

Також організатори пропонують усім, хто придбав повні фестивальні абонементи на офлайн- та онлайн-кінопокази, долучитися до 18-го Docudays UA в кінотеатрі Docuspace, отримати захисну маску з айдентикою фестивалю і календар Docudays UA. Власники/-ці повних абонементів  також зможуть повернути абонемент та отримати повну компенсацію.

Фестиваль збереже всі конкурсні кінопрограми: “Docu / Україна”, “Docu / Світ”, “Docu / Коротко”. Традиційно програми оцінюватиме журі, до якого входять іноземні та українські експерт(к)и, документаліст(к)и, правозахисники й правозахисниці. Одна з десяти номінованих стрічок отримає нагороду “Rights Now!”. Її вручать креативному документальному кіно, що досліджує сучасний світ і робить значний внесок у дискусію про людську гідність, свободу та рівність.

З програмою фестивалю можна ознайомитися тут

Нагадаємо, 18-й Docudays UA присвячено праву людини на здоров’я.

Liked the article?
Help us be even more cool!