ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Через хакерську атаку майже мільйон німців втратили доступ до інтернету

29.11.2016, 11:17

Через хакерську атаку на комунікаційні мережі німецької компанії Telekom близько 900 тисяч із 20 мільйонів користувачів не могли отримати доступу до інтернету. Про це повідомили у Федеральній службі з безпеки інформаційної техніки, повідомляє DW.

Як стверджують у службі, “на роутери (пристрої для зв'язку з інтернетом - ред.) було вчинено зовнішній вплив” 28 листопада. Виправити помилку можна було за допомогою оновлення програмного забезпечення роутера.

У Федеральній службі зазначили, що атака носить глобальний характер і здійснювалася “з усього світу”. Її метою було інфікувати роутери певних моделей шкідливим програмним забезпеченням. Через інфікування пристрої не могли повторно підключитися до мережі Telekom. Атака була спрямована також і на урядову мережу, однак там “завдяки наявним засобам захисту” вона не мала наслідків.

Увечері понеділка мережі Telеkom відновили роботу майже в повному обсязі.

Нагадаємо, напередодні під час саміту Україна-ЄС, сайт Єврокомісії атакували хакери. Сервер відомства у Брюсселі зазнав атаки, але кіберзлочинцям не вдалося заблокувати його роботу.

Liked the article?
Help us be even more cool!