ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Чепак запевняє, що охорона Януковича не давала вказівок не пускати запорізького журналіста

23.03.2012, 02:08
Прес-секретар президента України Дарія Чепак стверджує, що жодних вимог від Управління державної охорони та Служби безпеки президента України щодо недопуску кореспондента запорізької газети «Суббота плюс» Юрія Гудименка на зустріч із Віктором Януковичем не було, сказала вона «Телекритиці».
«Журналіст, про якого ви згадуєте, сьогодні в Запоріжжі на подіях за участі президента України присутнім не був. У випадку присутності цього журналіста на заходах він мав би можливість працювати так само, як і всі решта журналістів», - наголосила вона, а також додала, що «прес-служба та служба безпеки Президента України працюють на принципах відкритості та прозорості, а також партнерської співпраці з представниками мас-медіа».
Нагадаємо, у Запоріжжі кореспондента місцевої газети «Суббота плюс» Юрія Гудименка намагались не допустити на зустріч із президентом через наявність у цього судимості.
Спершу про такі вимоги головному редактору видання повідомив керівник управління преси та інформації Запорізької облдержадміністрації Олександр Коваленко. Коваленко стверджував, що в «служб охорони президента» були претензії щодо присутності журналіста на події через його судимість за хуліганство. Однак пояснити, від кого саме надходили ці претензії, він не зміг.
Гудименко, у свою чергу, отримав термінову повістку з Ленінського районного відділу міліції міста для «профілактичної бесіди», яка мала відбутись якраз у день зустрічі журналістів з Віктором Януковичем.
Liked the article?
Help us be even more cool!