ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Чат-бот UA Anti Spam Bot автоматично видалятиме повідомлення шахраїв з посиланнями на нібито енергетичні сервіси

29.11.2022, 13:02
Фото - 18000.com.ua
Фото - 18000.com.ua

Волонтери ІТ-компанії Master of Code Global розширили можливості чат-бота UA Anti Spam Bot. Тепер він автоматично видаляє повідомлення шахраїв, які містять посилання на нібито енергетичні сервіси. 

"Через блекаути зросла популярність чат-ботів та сайтів ДТЕК, Yasno та інших енергетичних сервісів із розкладами відключень світла. Цим користуються шахраї, які намагаються отримати доступ до особистих даних громадян. Вони створюють фейкові чат-боти та сайти енергетичних сервісів, які схожі на офіційні. На них шахраї розміщують шкідливе ПЗ, яке збирає персональні дані, а також отримують дані листувань і контактів. Після цього розсилають фішингові повідомлення за контактами користувача», — повідомили в Master of Code Global.

Щоб вберегти користувачів, чат-бот UA Anti Spam Bot тепер здатен автоматично видаляти повідомлення шахраїв, а саме:

- коментарі користувачів у Telegram-каналах і групах із посиланнями на фейкові акаунти енергетичних сервісів;

- коментарі користувачів у Telegram-каналах і групах із фішинговими повідомленнями про нібито грошову допомогу населенню.

Також UA Anti Spam Bot автоматично шукає всі коментарі користувачів у Telegram-каналах і групах за ключовими словами "ДТЕК", "Yasno" та іншими. Ці коментарі потрапляють на перевірку до розробників UA Anti Spam Bot, після якої в ручному режимі вирішується, чи це коментар шахраїв.

Як повідомляв ІМІ, Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України запустив чат-бот для отримання інформації про зрадників та колаборантів.

 

Liked the article?
Help us be even more cool!