ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

CБУ викрила 10 адміністраторів антиукраїнських спільнот у соцмережах

21.03.2017, 11:29

Десять адміністраторів антиукраїнських спільнот у соціальних мережах, які координувалися російськими спецслужбами, викрили за останні півтора місяці співробітники Служби безпеки України. Про це повідомляється на сайті СБУ.

Згідно з повідомленням, підтримували антиукраїнські та псевдорадикальні ресурси мешканці Київської, Харківської, Дніпропетровської, Чернігівської, Закарпатської та Луганської областей.

“За вказівкою кураторів та матеріальну винагороду вони переважно наповнювали ресурси у російських соцмережах. Адміністратори викладали отримані з Росії матеріали із закликами до антиконституційного усунення діючої влади, про зміну кордонів України, проведення різних протестних акцій, зокрема з використанням масових заворушень”, - повідомляє СБУ.

Під час обшуків в адміністраторів антиукраїнських спільнот оперативники СБУ вилучили комп’ютерну техніку із доказами отримання антиукраїнських матеріалів від російських спецслужб та їх розміщення у соцмережах.

Відкрито низку кримінальних проваджень. У їх рамках трьом зловмисникам уже оголошено про підозру у скоєнні злочинів, передбачених статтями 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) та 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України) Кримінального кодексу України.

Триває досудове слідство.

Liked the article?
Help us be even more cool!