ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Cambridge Analytica після скандалу довкола Facebook оголосила про своє закриття

03.05.2018, 15:56
Фото - techspot.co

Компанія Cambridge Analytica оголосила 2 травня про своє банкрутство та закриття. Разом з нею закривається і фірма SCL Group, щодо якої Cambridge Analytica є дочірньою компанією. Про це повідомив засновник SCL Group Найджел Оукс, інформує DW з посиланням на Wall Street Journal.

Причиною є те, що внаслідок скандалу довкола витоку даних користувачів соцмережі Facebook Cambridge Analytica втратила багатьох клієнтів і була вимушена заплатити великі штрафи.

Нагадаємо, скандал навколо Facebook спалахнув 16 березня. Причина - потрапляння особистих даних мільйонів користувачів у розпорядження Cambridge Analytica. 4 квітня Facebook визнала, що Cambridge Analytica несанкціоновано отримала особисті дані десятків мільйонів Facebook-користувачів.

Британська компанія Cambridge Analytica спеціалізується на аналізі даних і допомагала штабу Дональда Трампа під час передвиборної кампанії. У 2016 році вона зібрала дані профілів користувачів соцмережі Facebook без їхньої згоди. Метою збору і обробки даних було створення програмного забезпечення для передбачення політичних симпатій виборців, а також впливу на них.

Liked the article?
Help us be even more cool!