ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

БюроUA через суд вимагає від Південно-Західної залізниці доступу до інформації

12.04.2016, 11:24

Інтернет-видання БюроUA подало позов до Окружного адміністративного суду Києва до Державного територіально-галузевого об'єднання “Південно-Західна залізниця” про визнання протиправними дій залізниці щодо відмови в наданні публічної інформації, а також про зобов'язання надати запитувану інформацію. Про це повідомляється на сайті видання.

Як пише видання, у процесі підготовки статті “Юрист для Укрзалізниці: основні вимоги - красиво “злити” 30 мільйонів доларів туркам” 11 березня БюроUA направило на адресу ПрАТ “Українська залізниця” запит. У запиті видання просило надати інформацію про найменування всіх підприємств, які були задіяні в будівництві Дарницького мосту (в тому числі, роботи з будівництва безпосередньо моста, автомобільних і залізничних розв'язок, з  перенесення і прокладання інженерних мереж, ремонтні роботи та інше).  А також просило поруч з найменуванням кожного підприємства вказати види робіт, які підприємство виконувало, обсяг коштів, перерахованих на рахунки підприємства за ці роботи і джерело фінансування (в разі, якщо роботи того чи іншого підприємства виконувало за договором підряду, вказати замовника його робіт).

У відповідь на запит БюроUA 17  березня отримало лист-відповідь від регіональної філії “Південно-Західна залізниця”, підписаний в.о. першого заступника начальника філії Крючковим і замначальника філії з безпеки Приймаком. Цією відповіддю виданню відмовили в наданні запитуваної інформації з посиланням залізниці на те, що оскільки вона є монополістом, то не є розпорядником запитуваної інформації.

“Інформація, яку ви запитуєте не відноситься до умов постачання товарів, послуг і цін на них, а отже, не є публічною та оприлюдненню не підлягає”, - йдеться у відповіді.

БюроUA вважає відмову залізниці протиправною, такою, що суперечить нормам чинного законодавства.

З цієї причини видання 6 квітня подало позов до Окружного адміністративного суду Києва. Як пише видання, їхні вимоги про надання інформації базувалися на нормах ч.2 ст.34 Конституції України, ч.1 ст.5, ч.2 ст.7 Закону України “Про інформацію”, п.1 ч.1 ст.3, п.2 ч.1 ст.5, ч.5 ст.6, ч.7 ст.6 Закону України “Про доступ до публічної інформації”, а також на нормах п.2 ч.1 ст.1, п.3 ч.1 ст.1 Закону України “Про відкритість використання публічних коштів”.

12968579_1021278777966745_1138269622_n

Liked the article?
Help us be even more cool!