ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Бузину вбивали як мінімум двоє, тому це не може бути Медведько - адвокат

13.07.2016, 15:51

Адвокат підозрюваних у вбивстві Олеся Бузини Андрій Федур стверджує, що журналіста і публіциста вбивав не один кілер, а тому це не може бути Андрій Медведько, якому висунуто відповідну підозру. Про це він заявив на прес-конференції 13 липня, повідомляє Інтерфакс-Україна.

“Я знайшов безперечні докази, що Олеся Бузину вбивав не один кілер, а як мінімум стріляли двоє. І стріляли з різних видів вогнепальної зброї. І якщо це так, то це точно не Медведько і Поліщук, тому що за фабулою підозри, яку висунуто їм, стріляв один Медведько”, - заявив він.

Федур зазначив, що прокуратура вже понад рік не хоче задовольняти клопотання сторони захисту і шукати ще дві кулі на місці вбивства. “Тому що з п'яти куль у них є три. Але й ці три кулі, які є в розпорядженні слідства, якщо їх там зараз не підмінили, також були випущені з різних видів зброї, і я знайшов цьому безперечні докази”, - наголосив він.

Також адвокат переконаний, що примусовий відбір біологічного матеріалу, який був ініційований 12 липня прокуратурою і супроводжувався, за твердженням сторони захисту і підозрюваних, насильницькими діями, не мав ніякого сенсу, оскільки зразки біологічного матеріалу Медведька і Дениса Поліщука давно є в розпорядженні слідства.

Федур також впевнений, що розслідування вбивства Бузини не проводиться вже тривалий час. “Не проводиться з того часу, коли в прокуратурі міста Києва зрозуміли, що Андрій Медведько і Денис Поліщук не вбивали Бузину. А все, що зараз відбувається, робиться з однією метою – якомога довше затягувати цей процес, здійснювати якісь провокації, лише щоб не визнавати, що вбивство Бузини не розкрито і справжніх вбивць ніхто не шукає”, - вважає він.

Як повідомляв ІМІ, 12 липня на підставі ухвал Печерського райсуду м. Києва в рамках розслідування кримінального провадження за фактом вбивства журналіста Олеся Бузини експерти примусово відібрали біологічні зразки у підозрюваних Андрія Медведька та Дениса Поліщука.

Олесь Бузина був застрелений 16 квітня 2015 року в Києві у дворі багатоквартирного будинку, в якому жив. Андрій Медведько і Денис Поліщук, яких підозрюють у вбивстві Бузини, були заарештовані 18 червня 2015 р.

Після затримання суди обрали їм запобіжний захід у вигляді утримання під вартою і неодноразово його продовжували. Але наприкінці 2015 року вони перебували під домашнім арештом, а з весни 2016 року стосовно них припинили застосування запобіжного заходу, пов'язаного з обмеженням волі.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявляв, що слідство має прямі докази участі цих підозрюваних у цьому злочині. Адвокат Андрія Медведька і Дениса Поліщука Сергій Войченко заявив, що проведена судова молекулярно-генетична експертиза у справі про вбивство Олеся Бузини не може свідчити про вину підозрюваних у скоєнні даного злочину.

У цій справі досі триває досудове слідство. Підозрювані категорично заперечують свою провину.

Liked the article?
Help us be even more cool!