ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Букви" відмовилися від російськомовної версії та запустили "Патреон"

22.04.2021, 10:18
Фото – Букви
Фото – Букви

Інтернет-видання “Букви” відмовилося від російськомовної версії сайту, а також під'єднує “Патреон”. Про це повідомляється на сайті видання.

Замість російської версії буде англомовна.

“На нашу думку, на 30-му році незалежності вже досить інвестувати в російськомовний контент. Усі українці розуміють українську, незалежно від того, якою мовою спілкуються в побуті: російською чи українською. Тому російськомовна версія сайту “Букв” більше не наповнюється”, – йдеться у повідомленні.

Водночас SEO-менеджер “Букв” та головний редактор прогнозують втрату великої кількості трафіку – до 37%. Зокрема, 83% прямого трафіку та 80–85 % пошукового, з Google.

Але редакція зауважує, що свідомо йде на цей крок і хоче, щоб світ знав про Україну і не плутав з Росією. “Тільки від нас із вами залежить, що саме світ знатиме про нас. Саме тому “Букви” про Україну будуть англійською”, – йдеться в повідомленні.

Крім того, “Букви” під'єднують “Патреон”, щоб “наша вимоглива спільнота тепер могла голосувати своїми власними грошима за контент”. Видання виклало інструкцію, як стати їхнім партнером.

Liked the article?
Help us be even more cool!