ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Букерівську премію отримав шотландський письменник

20.11.2020, 11:32
Фото – The Booker Prizes
Фото – The Booker Prizes

Шотландський письменник Стюарт Дуглас став лауреатом Букерівської премії за свій дебютний роман “Шаггі Бейн”. Про це йдеться на сайті премії, повідомляє Укрінформ.

Церемонія нагородження відбулася в Лондоні. Свою промову Стюарт виголосив онлайн. За перемогу він отримав 50 тисяч фунтів стерлінгів, а також дизайнерське видання своєї книги та 2,5 тисячі фунтів за те, що потрапив у шорт-ліст премії. 

Члени журі Букерівської премії наголосили, що цей роман приречений стати класикою. Літературний критик Маргарет Басбі зауважила, що автор описує несамовиту історію любові.

“Шагі Бейну” судилося стати класикою – зворушливим, разючим і деталізованим портретом згуртованого соціального світу, його людей і цінностей. Несамовита історія розповідає про божевільну любов між мамою, яка страждає від алкогольної залежності через важкі життєві обставини, і її молодшим сином”, – наголосила Басбі.

“Шагі Бейн” – перший роман Дугласа Стюарта. Він заснований на реальних подіях з дитинства письменника і розповідає про хлопчика-гея, який виріс у проблемній сім'ї в Глазго на заході Шотландії у 1980-х роках, і його матір, що бореться з алкогольною залежністю.

Саме їй Стюарт присвятив роман. Жінка померла від алкоголізму, коли хлопцю було 16 років.

Liked the article?
Help us be even more cool!