ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Букерівську премію-2021 отримав письменник із ПАР

04.11.2021, 10:26
Фото - DAVID PARRY/smh.com.au
Фото - DAVID PARRY/smh.com.au

Лауреатом цьогорічної Букерівської премії став письменник з Південноафриканської Республіки Деймон Галгут. 

Про це повідомляє Читомо з посиланням на сайт премії.

За роман “The promise” (видавництв Chatto & Windus) Деймон Галгут отримав статуетку і 50 тисяч фунтів стерлінгів.

У книжці йдеться про білу родину Свартів, які збираються на похорон родички. Молоде покоління ненавидить все, за що стоїть сім’я, не в останню чергу через недотриману обіцянку чорношкірій жінці, яка працювала на них усе своє життя. Після багатьох років служби Саломеї пообіцяли власний дім, власну землю, але так чи інакше, що минає кожне десятиліття, ця обіцянка залишається невиконаною.

Деймон Галгут (1963) − південноафриканський письменник і драматург, який написав свій перший роман у віці 17 років, його твори входили у короткі списки Букерівської премії у 2003 і 2010 роках. 

“The promise” (“Обіцянка”) − його дев’ятий роман. За його книжкою “Кар’єр” зняли два фільми. Він виріс у Преторії, де відбуваються події роману “Обіцянка”, живе в Кейптауні. Зараз працює над збіркою оповідань.

Букерівська премія (The Man Booker Prize) − одна з найпрестижніших літературних премій англомовного світу й світу загалом. Перше вручення відбулося 1969 року. На Букерівську премію художньої літератури можуть претендувати твори письменників будь-якої національності, написані англійською мовою та опубліковані у Великобританії чи Ірландії.

Як повідомляв ІМІ, у квітні 2021 року журі міжнародної Букерівської премії оголосило короткий перелік номінантів на нагороду цього року. У вересні було оголошено короткий список премії.

Лауреатом Букерівської премії 2020 року став шотландсько-американський письменник Дуглас Стюарт. У 2019 році – канадка Маргарет Етвуд та британка Бернардін Еварісто.

Liked the article?
Help us be even more cool!