ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Букерівська премія оголосила довгий список

27.07.2022, 12:20
Фото – thebookerprizes / Instagram
Фото – thebookerprizes / Instagram

Букерівська премія оголосила довгий список творів, що претендують на нагороду у 2022 році. Список опублікували на сайті премії, повідомляє Суспільне.

Довгий список охоплює три дебютні книжки, найкоротшу книжку, а також наймолодшого та найстаршого авторів, які коли-небудь номінувалися. Голова журі Ніл Макгрегор сказав: “Список містить історії, байки та притчі, фентезі, містику, медитацію та трилери”.

До списку ввійшло 13 книжок, зокрема роман американки Елізабет Страут, володарки Пулітцерівської премії 2009 року за роман “Олівія Кіттерідж”. У списку також фіналіст Пулітцера-2017 з романом “На відстані” Ернан Діаз, а також Персіваль Еверетт, Карен Джой Фаулер, Лейла Моттлі та Селбі Вінн Шварц.

Від Великобританії до списку потрапили три автори: Алан Гарнер, Грем Макрей Бернет і Медді Мортімер. Клер Кіган і Одрі Мегі представляють Ірландію, Новайолет Булавайо – Зімбабве.

Короткий список оприлюднять 6 вересня, а переможця оголосять 17 жовтня. Повний список можна подивитися тут.

Лауреаткою Міжнародної Букерівської премії 2022 стала письменниця з Індії Гітанджалі Шрі з романом “Піщана гробниця”. Книжка стала першим відзначеним твором, написаним на гінді.

Букерівська премія – найпрестижніша літературна нагорода, що з 1969 року щорічно вручається у Великій Британії. За 40 років Букерівська премія стала провідною в галузі літератури. Спочатку премія присуджувалася авторові, який проживає в одній з країн Співдружності або в Ірландії за роман, написаний англійською. Із 2014 року можна висувати англомовних авторів і з інших країн світу.

Liked the article?
Help us be even more cool!