ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Будинок "Слово". Нескінчений роман" зібрав понад 12 млн грн за три вікенди в прокаті

Український художній фільм “Будинок “Слово”. Нескінчений роман” зібрав у прокаті 12 808 294 гривні за перші три вікенди. Про це повідомила команда фільму виданню “УП.Культура”.

У прокаті, який триває з 9 травня, стрічку переглянули 83 тисячі глядачів. Прокат досі триває, тому фінальні збори “Будинку “Слово” повідомлять згодом.

Фільм розповідає історію українських письменників доби “Розстріляного відродження”, яких збирають під дахом одного будинку в Харкові та намагаються змусити працювати на благо системи. Незгода митців співпрацювати перетворює фальшивий комуністичний рай на репресії, розстріли, переслідування.

Авторами сценарію є режисер Тарас Томенко та поетеса Любов Якимчук. Музику до фільму створила композиторка Алла Загайкевич.

“До цього моменту ми йшли десять років. Ми з Любов’ю Якимчук задумали його ще за часів Януковича. Ми працювали в стіл, просто писали сценарій, бо не було ніякої надії втілити цей проєкт. [...] Якщо ви пам’ятаєте, знімалися російські серіали, більшість акторів та режисерів була задіяна там – такою була наша реальність. Ми вирішили її трошки змінити, але для цього, як виявилося, потрібно було десять років часу”, – розповідав режисер на прем'єрному показі.

Початок виробництва над фільмом анонсували в грудні 2017 року. Втім, світова прем'єра відбулася лише у 2021 році на Варшавському кінофестивалі. В Україні стрічку вперше показали 2022 року на фестивалі “Миколайчук OPEN” у Чернівцях.

Ігровий фільм став продовженням попередньої роботи Томенка – документальної стрічки “Будинок “Слово”, який вийшов 2017 року. У цій стрічці, яка також була в прокаті, для оповіді історії знищення цілого покоління українських митців радянською владою режисер використав документальні та архівні кадри, а також озвучив листи літераторів – мешканців харківського “Будинку “Слово”.

Документальний фільм Томенка у 2018 році отримав “Золоту дзиґу” як найкращий документальний фільм.

Liked the article?
Help us be even more cool!